Openslaande garagedeur blauw

Openslaande garagedeuren trends 2024

Bij Different Door kunnen klanten zijn of haar openslaande garagedeur volledig samenstellen naar eigen wens en smaak. We zien dus uiteenlopende ontwerpen voorbij komen van opvallende kleuren en afmetingen, naar wat meer neutrale ontwerpen en standaard maten. Om de trends voor 2024 te ontdekken, hebben we ons verdiept in onze eigen data. Voor deze analyse hebben we gefocust op de onderhoudsarme modellen. Benieuwd naar wat er populair is dit jaar? Lees snel verder!

Antraciet domineert de kleurkeuze

Kleur is een belangrijke overweging bij het kiezen van een garagedeur, omdat het de uitstraling van een woning kan versterken. Uit onze recente gegevens blijkt dat antracietgrijs nog steeds de koploper is als het gaat om kleurvoorkeur. Het elegante en moderne karakter van antracietgrijs (RAL7016) maakt het een tijdloze keuze. Op de tweede plaats komt zwartgrijs (RAL7021), gevolgd door wit (RAL9010), wat een meer minimalistische en frisse uitstraling geeft.

Openslaande garagedeur antraciet

Glas of geen glas: bijna gelijke populariteit

Bij Different Doors bieden we de keuze tussen garagedeuren met of zonder glas. Onze data laat zien dat beide opties bijna even populair zijn onder onze klanten. Opmerkelijk genoeg kiest 52% van de klanten voor een garagedeur zonder glas, terwijl 48% de voorkeur geeft aan een garagedeur met glas. Het hebben van glas in de garagedeur zorgt voor natuurlijke lichtinval en voegt een stijlvolle touch toe aan de gevel van de woning.

Garagedeur wit

Populairste modellen 2024

In 2024 zijn er enkele garagedeur modellen die de voorkeur van onze klanten genieten. We delen graag de top drie modellen die momenteel in trek zijn:

Garagedeur RAL7016

Garagedeur met horizontale profilering zonder glas

Het meest populaire model is een garagedeur met horizontale profilering zonder glas. Dit ontwerp biedt een strakke en moderne uitstraling, terwijl het onderhoudsarme karakter behouden blijft. Het horizontale profiel geeft de deur een eigentijdse uitstraling die goed past bij verschillende bouwstijlen.

→ Bekijk dit project

Witte openslaande garagedeur

Garagedeur met smalle, verticale profilering zonder glas

Dit model combineert een tijdloos design met een minimalistische uitstraling. De verticale profilering met smalle latten creëert een strakke en elegante look, perfect voor huiseigenaren die streven naar een moderne uitstraling.

→ Bekijk dit project

openslaande garagedeur ramen

Garagedeur met smalle, verticale profilering met glas

Dit ontwerp combineert de esthetische voordelen van glas met de strakke uitstraling van de verticale profilering. Het glas, dat zich bevindt in de bovenste sectie van de deur, zorgt voor natuurlijk licht en voegt een vleugje elegantie toe. Dit kan als één raam geplaatst worden of als 2 of 3 kleinere raampjes met tussenroedes.

→ Bekijk dit project

Meer garagedeuren bekijken?

Benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is bij het samenstellen van openslaande garagedeuren? Bekijk dan onze inspiratiepagina. Hier vind je talloze geplaatste garagedeuren in verschillende stijlen.

Adviseur Different Doors

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij staan voor je klaar!