Garagedeur isoleren, waar moet u op letten?

Door de stijgende gas- en energie prijzen is het vaak gewenst om het verbruik te verminderen. Want wat u niet verbruikt, hoeft u namelijk niet te bekostigen. Het isoleren van uw woning draagt hier in grote mate aan bij. Vaak wordt bij het isoleren van de woning de garage vergeten. Echter, via de garage gaat er veel onnodige energie verloren. Dit is nog belangrijker wanneer uw garage grenst aan uw woning.

 

Direct besparen?
Openslaande garagedeur blauw

Isolerende garagedeur

Een goed geïsoleerde garage start bij een isolerende garagedeur. Maar wanneer is een garagedeur nou goed geïsoleerd? Onderstaande aspecten helpen u bij het beoordelen van het isolerende vermogen van openslaande garagedeuren.

1. Wat is de isolatiewaarde van de garagedeur?
Wanneer u zich verdiept in isolatie zult u vast en zeker de term ‘U-waarde’ tegenkomen. De U-waarde bij een garagedeur geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat tussen de binnen- en buitenzijde van de deurpanelen. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de garagedeur isoleert. Dit houdt namelijk in dat er minder warmte verloren gaat. Om er zeker van te zijn dat uw garagedeur goed isoleert is het aan te raden om een garagedeur met een juiste U-waarde te kiezen. Bij onderhoudsarme openslaande garagedeuren van Different Doors is ligt de U-waarde tussen de 1,2 en 1,5.

Veilige openslaande garagedeur

2. Is het kozijn geïsoleerd?
Naast goed isolerende deurpanelen is het ook van belang dat het bijbehorende kozijn optimaal isoleert. We spreken dan over thermisch onderbroken kozijnen. Bij kozijnen met een thermische onderbreking wordt het binnen- en buitenkozijn gescheiden door een kunststof profiel. Hierdoor ontstaat stilstaande lucht waarmee de koude lucht buiten blijft, en de warme lucht binnen.

Donkere openslaande garagedeur
Openslaande garagedeur met glas

3. Garagedeur met glas? Wat voor glas wordt er gebruikt?
Bent u op zoek naar een garagedeur met glas? Let dan goed op de glassoort die gebruikt wordt. Is dit plexiglas, enkel, dubbel, triple of HR++ glas? Het zou namelijk zonde zijn dat u kiest voor optimaal geïsoleerde deurpanelen maar de kou alsnog via de ramen zijn weg naar binnen vindt. Bij Different Doors wordt er altijd gebruik gemaakt van HR++ glas.

4. Hoe wordt de garagedeur afgewerkt?
Een echt goed geïsoleerde garagedeur gaat verder dan enkel de deurpanelen, het kozijn en eventuele beglazing. Een garagedeur kan namelijk optimaal geïsoleerd zijn maar toch tochten wanneer de montage te wensen overlaat. Zorg er daarom altijd voor dat uw garagedeur gemonteerd wordt door ervaren montageteams met kennis van zaken.

Een goed geïsoleerde openslaande garagedeur van Different Doors, hoe zit dat?

✓ Optimale isolatiewaarde
De panelen van de onderhoudsarme openslaande garagedeuren van Different Doors hebben een isolatiewaarde (U-waarde) tussen de 1,2 en 1,5. Deze waardes tonen aan dat de deurpanelen minimale kou (of warmte) doorlaten. Hiermee voldoen ze aan de modernste eisen.

✓ Thermisch onderbroken kozijnen
Naast de deurpanelen is ook het bijgeleverde kozijn isolerend. Dit doordat het buiten- en binnen kozijn worden gescheiden door een kunststof profiel. Hierdoor ontstaat stilstaande lucht waarmee de koude lucht buiten blijft, en de warme lucht binnen. Desondanks blijft het kozijn maar 6 centimeter dik.

✓ Speciaal materiaal en aftimmering
Om de isolatie compleet te maken denken wij bij Different Doors ook aan de openingen rondom het kozijn en de deur. Wij plaatsen hier een speciaal materiaal dat opzwelt en de eventuele kieren perfect opvult. Voor extra isolatie is het mogelijk om te kiezen voor aftimmering rondom het kozijn.

✓ HR++ glas thermopane
Alle garagedeuren van Different Doors kunnen worden uitgevoerd met glas. Hiervoor gebruiken wij HR++ thermopane beglazing. Dit is een sterk isolerend glas waardoor warmte- en koude verlies tegengegaan wordt.

Heeft uw huidige garage een kanteldeur?

Veel Nederlandse woningen zijn nog voorzien van een metalen kanteldeur die veel kou en tocht doorlaten. Een kanteldeur is namelijk enkelwandig en draait tussen twee spijlen door. Tussen deze spijlen ontstaan ‘kieren’ wanneer de deur gesloten is. Door deze kieren kunnen tocht en kou hun weg naar binnen vinden. Daarnaast geleid het metaal de kou 1 op 1 naar binnen. Ook nieuwbouwwoningen worden nog vaak opgeleverd met een kanteldeur.

Beschikt uw woning over een kanteldeur? Lees hier alles over de verschillen tussen een kanteldeur en een openslaande garagedeur.

Direct uw oude kanteldeur vervangen?

Inspiratie opdoen?

Bekijk onze projectpagina voor gerealiseerde projecten of klik op een van onderstaande afbeeldingen.


Wacht niet langer en bespaar direct!

Wilt u direct besparen op uw energiekosten en investeren in de toekomst? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie.

 

Adviesgesprek openslaande garagedeur

Direct besparen? Vul hieronder uw gegevens in