Verschillen tussen een kanteldeur en openslaande garagedeuren!

In oude garages komen wij meestal een kanteldeur tegen. Dit is jarenlang de standaard garagedeur geweest in Nederland. Veel mensen kiezen bij een nieuwe garagedeur voor een openslaande garagedeur, maar wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een kanteldeur en een openslaande garagedeur? Hoe verhouden ze zich tot elkaar op het gebied van isolatie en veiligheid? En wat doet het met de uitstraling van uw woning?

In dit artikel leggen we de (belangrijkste) verschillen uit tussen uw oude kanteldeur en wellicht uw nieuwe openslaande garagedeur van Different Doors.

Verschil 1: Zwaar en onhandig VS gemakkelijke bediening voor het hele gezin

❌ Kanteldeur, zware en onhandige bediening
U kent ze vast wel, die zware, grote en vooral luidruchtige metalen kanteldeuren… Boven uw macht tillen, gevaarlijke veren en herrie… Erg onhandig in het dagelijkse gebruik en ook onmogelijk voor kleine kinderen om zelf te bedienen.

✔️ Openslaande garagedeuren, gebruiksgemak voor het hele gezin
De openslaande garagedeuren van Different Doors daarentegen zijn voor het hele gezin eenvoudig te gebruiken. Indien nodig opent u gemakkelijk beide deuren of slechts één voor het betreden of verlaten van de garage. Dit is met name gemakkelijk wanneer u veel van de garage gebruik maakt voor het stallen van fietsen, een motor of scooter. Door de breedte van onze openslaande garagedeuren biedt het openen van slechts één deur u hiervoor al voldoende ruimte. Kortom, gebruiksgemak voor het hele gezin.

Verschil 2: Nauwelijks isolatie VS hoogwaardige isolatie met modernste eisen

❌ Kanteldeur, isoleert niet of nauwelijks
Een kanteldeur is enkelwandig en draait tussen twee spijlen door. Tussen deze spijlen ontstaan ‘kieren’ wanneer de deur gesloten is. Door deze kieren kunnen tocht en kou hun weg naar binnen vinden. Daarnaast geleid het metaal de kou 1 op 1 naar binnen. U voelt het meteen als u uw garage binnen stapt.

✔️ Openslaande garagedeuren, hoogwaardige isolatie
Van deze kou en tocht heeft u geen last met een openslaande garagedeur van Different Doors. Zo kennen onze deurpanelen een hoge isolatiewaarde en worden deze geïnstalleerd in combinatie met een thermisch onderbroken kozijn. Daarnaast gebruiken wij een speciaal materiaal om eventuele kieren rondom het kozijn en de deur op te vullen om er zeker van te zijn dat er geen kou (of warmte) verloren gaat, optimale isolatie dus!

De panelen van de onderhoudsarme openslaande garagedeuren van Different Doors hebben een isolatiewaarde (U-waarde) tussen de 1,2 en 1,5. Deze waardes tonen aan dat de deurpanelen minimale kou (of warmte) doorlaten. Hiermee voldoen ze aan de modernste eisen.

Verschil 3: Feest voor inbrekers VS geen kans voor inbrekers

❌ Kanteldeur, makkelijke prooi voor ongewenste gasten
Een kanteldeur is in vergelijking met een openslaande garagedeur ook veel gevoeliger voor inbraak. Een kanteldeur sluit meestal op twee kunststof blokjes. Doordat de deur vergrendeld op deze kleine blokjes, is de deur van buitenaf gemakkelijk te openen zonder sleutel.

✔️ Openslaande garagedeuren, perfecte beveiligd tegen inbraak
Met een openslaande garagedeur van Different Doors houdt u ongenodigde gasten buiten. Al onze garagedeuren zijn namelijk voorzien van een extra veilige drie- of vijfpuntssluiting. Hiermee wordt de garagedeur op 3 (of 5) verschillende plaatsen vergrendeld. Daarnaast hebben onze garagedeuren een deurbeslag met weerstandsklasse 3 (SKG***). Dit wil zeggen dat onze hoge kwaliteitsgaragedeuren zowel inbraakwerend als veilig zijn.

Extra voordeel!

Een oude kanteldeur heeft een saaie, vaak ouderwetse uitstraling. Met een openslaande garagedeur van Different Doors krijgt uw woning een frisse look.

De voordelen op een rij

Kies voor een openslaande garagedeur van Different Doors en profiteer sowieso van de volgende voordelen:

Garagedeuren met hoge isolatiewaarde

Onze garagedeuren zijn perfect geïsoleerd. Wij leveren garagedeuren met thermisch geïsoleerd kozijn en dorpel voor optimale isolatie. Door de slimme constructie van onze garagedeuren heeft u daarnaast ook geen last van een koudebrug.

10 jaar garantie op al onze garagedeuren

Kwaliteit en betrouwbaarheid, dat is waar Different Doors voor staat. Dit ziet u terug in de 10 jaar garantie die we geven op al onze garagedeuren.

Inbraakbeveiliging

Standaard zijn openslaande garagedeuren van Different Doors voorzien van een extra veilige SKG *** krukset én drie- of vijfpuntssluiting.


Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar onze openslaande garagedeuren? Klik hier voor een impressie van recente projecten. Graag een persoonlijk gesprek? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor informatie, advies en een offerte op maat. Laat daarvoor uw gegevens achter via het contactformulier.

 

Garagedeur advies

Vul hieronder uw gegevens in