Onderhoudsarme openslaande garagedeuren

Overweegt u de aanschaf van nieuwe onderhoudsarme openslaande garagedeuren? Hieronder vindt u een overzicht met alle informatie wat betreft onze openslaande garagedeuren. Van materiaal, voordelen en toepassingen tot en met de montage.

Welke van onderstaande situatie(s) zijn voor u van toepassing?

Indien u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op!

Meer informatie?

Wat is een openslaande garagedeur?

Een openslaande garagedeur bestaat uit 2 openslaande deurpanelen die ieder aan een zijde van het kozijn vast gemonteerd worden. De deuren komen samen in het midden waar deze vergrendeld kan worden. De beide deurvleugels draaien naar buiten toe.

Op maat gemaakte onderhoudsarme openslaande garagedeur

Al onze garagedeuren worden volledig op maat gemaakt en geheel naar uw wensen en eisen. In totaal zijn er meer dan 50 variabelen waar u uit kunt kiezen. Dat zijn er veel, en wij adviseren u graag hierin zodat u verzekerd bent van de juiste keuzes. Welke kleur wilt u dat uw garagedeur heeft? Kiest u voor een vlakke garagedeur of voor een horizontaal of verticaal motief? Moet uw garagedeur voorzien worden van glas? Daarnaast zijn alle afmetingen mogelijk tot maximaal 300 cm breed en 250 cm hoog. Veiligheid- en isolatie opties? Die zijn bij Different Doors standaard van het allerhoogste niveau.

Een van onze productspecialisten komt graag naar u toe. De diverse keuzemogelijkheden worden dan samen doorlopen zodat er tot beste oplossing gekomen wordt.

Openslaande garagedeur met glas

Van welk materiaal is een openslaande garagedeur gemaakt?

Vaak wordt er gedacht dat onderhoudsarme openslaande garagedeuren van kunststof worden gemaakt. De deurpanelen van onze openslaande onderhoudsarme garagedeuren zijn echter gemaakt van staal met daarin isolatiemateriaal. Deze stalen deurpanelen plaatsen wij in een aluminium kozijn. Dit zijn beide sterke materialen waardoor u jaren plezier kunt hebben van uw garagedeuren. Daarnaast zijn deze materiaalsoorten volledig vrij van onderhoud en geïsoleerd. Een onderhoudsarme openslaande garagedeur wordt altijd gerealiseerd inclusief kozijn.

 

Wat is de maximale breedte van openslaande garagedeuren?

Wij kunnen (onderhoudsarme) openslaande garagedeuren met een maximale breedte van 300 cm leveren. Dit is uniek in de markt. Deuren met een bredere afmeting worden qua gewicht te zwaar. Door het zware gewicht kunnen de scharnieren namelijk krom gaan trekken waardoor de deur gaat hangen. Als gevolg zal het deurpaneel over de grond schuren wanneer deze geopend wordt.

 

Wat is de maximale hoogte van openslaande garagedeuren?

Wij leveren (onderhoudsarme) openslaande garagedeuren met een maximale hoogte van 250 cm. Dit heeft dezelfde beredenering als de maximale breedte. Het deurpaneel wordt anders namelijk te zwaar om soepel te kunnen openen.

 

Kleur openslaande garagedeur

Bij Different Doors kunnen wij uw garagedeur leveren in iedere gewenste RAL-kleur. Zo kunt u kiezen voor een donkere of lichte (neutrale) kleur of juist voor een opvallende kleur. De binnenzijde van de openslaande garagedeur heeft standaard een witte kleur, tenzij anders gewenst. In dat geval wordt de binnenkant van de garagedeur dezelfde kleur als de buitenzijde.

Poedercoating

Bij Different Doors wordt zowel het kozijn als de deurpanelen volledig gepoedercoat. Hierdoor krijgt de garagedeur een zeer krasbestendige toplaag. Daarnaast krijgt de garagedeur een mooie stijlvolle uitstraling. Bij andere aanbieders zie je vaak dat het kozijn op een andere manier is behandeld dan de panelen waardoor er verschillen ontstaan in uitstraling.


Openslaande garagedeur met glas

Wanneer er daglicht gewenst is in de garage is een openslaande garagedeur met glas een gepaste oplossing. De hoeveelheid, grootte en positionering van de ramen wordt samen in overleg met u afgestemd. Zo kunt u kiezen voor diverse, horizontaal gepositioneerde glassecties. Ook kunt u kiezen voor één raam dat verticaal geplaatst wordt.

HR++ Glas
Onze openslaande garagedeuren kunnen optioneel worden voorzien van HR++ glas. De afkorting HR staat voor hoog rendement. Dit isolerende dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een spouw ertussen. Bij standaard dubbel glas wordt de ruimte gevuld met lucht, bij HR++ wordt deze ruimte gevuld met edelgas. Dit isoleert nóg beter. Hierdoor bespaart u niet alleen op uw energiekosten, u houdt ook rekening met het milieu. Daar komt nog eens bij dat u minder last hebt van lawaai.

Melkglas
Indien gewenst kunt u kiezen voor melkglas. Dit biedt u evenveel daglicht als regulier glas terwijl het glas het voor voorbijgangers onmogelijk maakt om naar binnen te kijken. Handig wanneer u kostbare spullen in uw garage opbergt (of uw garage een lekker rommeltje is😉).

Wat zijn de voordelen van een onderhoudsarme openslaande garagedeur?

Een onderhoudsarme openslaande garagedeur kent vele voordelen. Zo profiteert uw hele gezin van het gebruiksgemak, ook de kids! Daarnaast zijn onze garagedeuren voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken waardoor u inbrekers buiten de (garage)deur houdt. Naast inbrekers houdt u in de winter ook de kou (’s zomers de warmte) buiten. Onze garagedeuren zijn namelijk optimaal geïsoleerd. Naast praktische voordelen geeft een openslaande garagedeur uw woning ook een upgrade qua uitstraling. Een splinternieuwe garagedeur kan het aanzicht van uw woning namelijk in één klap veranderen.

Garagedeur met glas

✔ Garagedeur die gemakkelijk te gebruiken is

Zowel jong als oud, groot of klein, het hele gezin kan op een eenvoudige manier gebruik maken van de garagedeur. Indien gewenst opent u gemakkelijk één, of beide deuren. De deuren zijn voorzien van een omklapvoetje waardoor u de deur gemakkelijk in open stand zet.

 

✔ Veilige garagedeuren

Wanneer uw garage grenst aan uw woning en/of wanneer u waardevolle spullen opbergt in uw garage wilt u optimaal beveiligd zijn tegen inbraak. Om deze reden leveren wij enkel garagedeuren van hoge kwaliteit en een goede veiligheid. Zo zijn al onze garagedeuren voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken die weerstand bieden tegen de modernste inbraakmethodes.

Vijfpuntssluiting
De onderhoudsarme openslaande garagedeuren worden middels haaksloten op maar liefst 5 punten vergrendeld. Vijf keer zo lastig dus om binnen te geraken!

SKG*** anti kerntrek krukset:
De garagedeuren zijn voorzien van anti kerntrek krukset met drie sterren SKG-keurmerk. Hiermee biedt uw garagedeur bescherming tegen de nieuwste inbraakmethodes.

Espagnolet sluitingen
Dit is een extra beveiliging die ervoor zorgt dat uw garagedeur enkel te openen is wanneer de doorgaande vleugel geopend is.

 

✔ Isolerende garagedeuren

Met een goed geïsoleerde garagedeur zorgt u ervoor dat u de kou en tocht buiten houdt en het binnen behaaglijk warm blijft. Hierdoor gaat er minder energie verloren waardoor u ook minder hoeft te verbruiken. Dit is positief voor uw energierekening én het milieu.

Optimale isolatiewaarde
De panelen van de onderhoudsarme openslaande garagedeuren van Different Doors hebben een isolatiewaarde (U-waarde) tussen de 0,7 W/m2k en 0,48 W/m2k. Deze waardes tonen aan dat de deurpanelen minimale kou (of warmte) doorlaten. Hiermee voldoen ze aan de modernste eisen.

Thermisch onderbroken kozijnen
Naast de deurpanelen is ook het bijgeleverde kozijn isolerend. Dit doordat het buiten- en binnen kozijn worden gescheiden door een kunststof profiel. Hierdoor ontstaat stilstaande lucht waarmee de koude lucht buiten blijft, en de warme lucht binnen. Desondanks blijft het kozijn maar 6 centimeter dik.

Speciaal materiaal en aftimmering
Om de isolatie compleet te maken denken wij bij Different Doors ook aan de openingen rondom het kozijn en de deur. Wij passen hier speciale materialen toe die de kieren perfect opvullen. Voor extra isolatie en afwerking is het mogelijk om te kiezen voor aftimmering rondom het kozijn.

HR++ glas thermopane
Alle garagedeuren van Different Doors kunnen worden uitgevoerd met glas. Hiervoor gebruiken wij HR++ thermopane beglazing. Dit is een sterk isolerend glas waardoor warmte- en koude verlies tegengegaan wordt.

 

✔ Mooie garagedeuren

Naast praktische voordelen brengt een nieuwe openslaande garagedeur ook esthetische voordelen met zich mee. Zo kunt u het aanzicht van uw garage in één klap compleet veranderen. De moderne uitstraling van de deuren trekt zich door naar het volledige aanzicht van uw woning. Wilt u juist gaan voor een klassiekere look? Ook dat valt te realiseren doordat onze deuren volledig op maat gemaakt worden. Moet uw nieuwe garagedeur aansluiten op uw al bestaande voordeur? Geen enkel probleem. U vraagt, wij maken!

Oude garagedeur vervangen?

In Nederland is een oude kanteldeur jarenlang de standaard garagedeur geweest, en zelfs nu worden ze nog toegepast in nieuwbouwprojecten. Een kanteldeur opent u in zijn geheel naar boven. Meestal moet u hierbij zwaar tillen en gaat dit ook nog eens gepaard met veel herrie. Daarnaast zijn ze niet geïsoleerd. Twijfelt u of u uw kanteldeur moet vervangen voor een onderhoudsarme openslaande garagedeur? In een ander artikel leggen wij u graag de verschillen tussen een kanteldeur en openslaande garagedeur uit.

Wanneer kunt u het beste kiezen voor een onderhoudsarme openslaande garagedeur?

In het geval van onderstaande situaties is een onderhoudsarme openslaande garagedeur van Different Doors een goede keuze.

Onderhoudsvrije garagedeur

✔  Wanneer u uw garagedeur veel gebruikt als loopdeur
Grenst uw garage aan uw woning en gebruikt u hierdoor uw garagedeur als extra deur om uw woning te betreden of te verlaten? Dan is een openslaande garagedeur de beste keus. Deze deur is namelijk gemakkelijk te openen door alle leden van het gezin. Een wereld van verschil in vergelijking met oude kanteldeuren, licht in gewicht én geen herrie.

✔  Wanneer u uw (elektrische) fietsen, scooter of motor opbergt in uw garage
Openslaande garagedeuren maken het makkelijk om met een fiets, scooter of motor in de hand de garage in- en uit te lopen. U kunt namelijk naar wens één of beide deuren openen. Afhankelijk van de breedte van uw garage, is de doorgang wanneer u slechts één deur opent alsnog breed genoeg. De deur(en) kunt u open laten staan middels omklapvoetjes.

✔  Wanneer u kostbare spullen opbergt in uw garage
Wanneer u waardevolle objecten opbergt in uw garage heeft u uiteraard graag dat deze veilig staan zonder dat grijpgrage handen van inbrekers daar bij kunnen. Doordat onze openslaande garagedeuren zijn voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken wordt het vrijwel onmogelijk voor ongenodigde gasten om binnen te geraken. Zo staan uw spullen te allen tijde veilig, ongeacht of u thuis bent of niet.

✔  Wanneer u kinderen heeft
Doordat de garagedeuren gemakkelijk te openen zijn kunnen (jongere) kinderen ook zelfstandig de deuren openen. Wel zo handig wanneer ze naar school gaan of buiten willen spelen. Heeft u nog kleinere kinderen waardoor u gebruikt maakt van een kinderwagen? Ook dan is een openslaande garagedeur zeer praktisch! Doordat deuropening erg breed is rijdt u gemakkelijk de kinderwagen naar binnen en naar buiten. Mocht het een keer geregend hebben, heeft u ook geen vervelende bandensporen in uw woning, maar enkel in de garage.

✔  Wanneer u uw garage gebruikt als hobby- of praktijkruimte
Steeds vaker wordt de garage omgetoverd tot werkplek of praktijkruimte. Om hier een hele dag aangenaam te kunnen werken is daglicht wel zo prettig. Voor een praktijkruimte raden wij daarom altijd openslaande garagedeuren met glas aan. Een hele dag in het donker zitten is namelijk voor niemand fijn. Onze garagedeuren met glas zijn voorzien van HR++ glas, oftewel isolatieglas, want ook behaaglijk warm zitten is een must! Dat is met onze openslaande deuren sowieso geen probleem doordat zowel het kozijn als de deurpanelen optimaal geïsoleerd zijn. Vanzelfsprekend zijn deze genoemde voordelen ook van toepassing wanneer u uw garage gebruikt als hobbyruimte.

 

In het geval van onderstaande situaties kunt u beter niet kiezen voor een openslaande garagedeur.

Wanneer u op zoek bent naar een elektrische garagedeur
Onze openslaande garagedeuren zijn enkel handmatig te openen en niet elektrisch. Dit is een bewuste keuze van ons omdat wij uit ervaring weten dat een elektrische openslaande garagedeur over verloop van tijd problemen op kan leveren. Daarnaast kan er bij een elektrische openslaande garagedeur geen meerpuntssluiting worden gebruikt. Niet veilig dus.

Wanneer u uw auto in de garage wil parkeren
Een openslaande garagedeur is minder geschikt wanneer u uw auto in uw garage parkeert. Doordat deze niet elektrisch zijn zult eerst de auto moeten verlaten en handmatig de deuren moeten openen alvorens u deze naar binnen kan rijden. In dit geval is een elektrische sectionaaldeur dus meer geschikt. Alle sectionaaldeuren van Different Doors worden volledig van hout gemaakt. Benieuwd naar enkele houten garagedeuren die wij gerealiseerd hebben? Bekijk dan hier diverse projecten.

Wat kosten onderhoudsarme openslaande garagedeuren?

Doordat wij alle openslaande garagedeuren volledig op maat en naar wens van de klant produceren is het lastig om een exacte prijs te benoemen. In totaal zijn er namelijk meer dan 50 variabelen die de prijs bepalen, denk daarbij aan opties m.b.t. afmeting, materiaal, isolatie, veiligheid, afwerking en uistraling. We werken wel met een vanaf prijs, onze openslaande deuren starten namelijk vanaf €2900,-. Dit is inclusief BTW, montage en 10 jaar garantie. Afhankelijk van diverse, additionele opties die gekozen kunnen worden zal de garagedeur duurder worden.

Hoe verloopt het proces?

Indien u interesse heeft in onze openslaande garagedeuren kunt u gemakkelijk op onze website het contactformulier invullen. Wij zullen vervolgens binnen enkele werkdagen contact met u opnemen om u meer te vertellen over onze garagedeuren en om uw wensen door te spreken. Tijdens dit telefoongesprek zullen we een persoonlijke afspraak inplannen met een van onze adviseurs. Deze komen vervolgens vrijblijvend bij u op locatie langs. Zij zullen u meenemen in de diverse keuzemogelijkheden en voorzien u, op basis van uw wensen, van een passend advies. Aan het eind van dit gesprek ontvangt u direct aan tafel een op maat gemaakte offerte. Vervolgens in de keuze aan u. 6 tot 8 weken na akkoord op de offerte kunt u onze monteurs bij u op de stoep verwachten. Zij monteren uw nieuwe garagedeur binnen één halve dag waarvan u jarenlang plezier zal hebben.

De voordelen van een gratis adviesgesprek aan huis:

 • Proefmonster van de garagedeur in het echt bekijken en voelen
 • Advies over isolatie, veiligheid en gebruiksgemak afgestemd op uw situatie
 • Bespreken van de juiste uitstraling passend bij uw woning
 • Nauwkeurig inmeten door een professional
 • Direct aan tafel een offerte op maat ontvangen

Kortom: een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs neemt vele vragen weg.

Team Different Doors

Wat is de levertijd voor een openslaande garagedeur?

Omdat uw garagedeur volledig op maat gemaakt wordt aan de hand van uw wensen moet u uitgaan van een levertijd tussen de 6 en 8 weken. Deze levertijd gaat in zodra u akkoord heeft gegeven op de offerte.

 

Hoe worden openslaande garagedeuren gemonteerd?

Bij Different Doors werken wij met ervaren montageteams die uw nieuwe garagedeur komen monteren. Indien gewenst kunnen zij ook uw oude garagedeur demonteren en afvoeren. Het demonteren van uw oude garagedeur, het plaatsen van de nieuwe en de afwerking hiervan gebeurt in slechts 4 uur. Zo geniet u na een halve dag al van uw nieuwe garagedeur!

Meer over Different Doors

Wanneer u kiest voor een openslaande garagedeur van Different Doors profiteert u van:

 • Hoogst mogelijke isolatie en beveiliging
 • Met SKG *** sloten beveiligd tegen inbraak
 • Plaatsing binnen één dag, vaak al binnen 4 uur
 • Altijd 100% maatwerk
 • Snelle levertijd
 • 10 jaar garantie
verticale openslaande garagedeur

Is er de mogelijkheid om de garagedeuren te bekijken in een showroom?

Op dit moment is onze showroom nog in aanbouw. De verwachting is dat deze medio 2023 gereed zal zijn. Omdat wij u zo goed mogelijk willen adviseren komen we daarom graag vrijblijvend naar u toe.

Levert u door het hele land?

Wij leveren en monteren onze onderhoudsarme openslaande garagedeuren op locaties die maximaal 2 uur rijden zijn vanaf Budel, Noord-Brabant. Bij een langere reistijd is het voor ons helaas niet mogelijk om de openslaande garagedeuren tegen een concurrerende prijs aan te bieden.

Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar onze garagedeuren? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor informatie, advies en een offerte op maat. Laat daarvoor uw gegevens achter via het contactformulier.

adviseurs Different Doors

Vul hieronder uw gegevens in