Welke garagedeur past het beste bij mijn woning?

Bent u op zoek naar een nieuwe garagedeur maar twijfelt u wat voor type het meest geschikt is voor uw situatie? De keuze voor uw garagedeur kunt u het beste baseren op hetgeen waar u de garage (en dus de garagedeur) voor gebruikt. Bergt u met name spullen op in uw garage, parkeert u uw auto of is het een verlengstuk van uw woning? Hieronder nemen we u mee in de meest voorkomende situaties en het type garagedeur dat daar het beste op aansluit.

Garage als opslagruimte

Gebruikt u uw garage met name voor het opbergen van spullen? Denk hierbij aan het opbergen van (elektrische) fietsen, gereedschap, tuinmeubelen enzovoorts. Wanneer u waardevolle objecten opbergt in uw garage heeft u uiteraard graag dat deze veilig staan. Grijpgrage handen van inbrekers zijn dan niet gewenst. Met de openslaande garagedeuren van Different Doors, voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken, is het vrijwel onmogelijk voor deze ongenodigde gasten om binnen te geraken. Garagedeuren van Different Doors zijn namelijk voorzien van meerpuntssluitingen en het SKG*** veiligheidsbeslag. Zo staan uw spullen ten alle tijden veilig, ongeacht of u thuis bent of niet.

Garagedeur met glas

Garage voor het opbergen van fietsen, scooters of motoren

Ook vergemakkelijken openslaande garagedeuren het in- en uitlopen met een fiets, scooter of motor. U kunt namelijk naar wens één of beide deurvleugels openen. De deurvleugels kunt u open laten staan met handige omklapvoetjes.

Garage voor het parkeren van uw auto

Stalt u uw auto dagelijks in de garage? Dan is een elektrische sectionaaldeur aan te raden. Deze kunnen naar wens naar boven of zijwaarts geopend worden. Dit kan zowel op afstand als via het deurpaneel. Bij Different Doors produceren wij uitsluitend houten garagedeuren. Dat zijn unieke garagedeuren die volledig naar wens van de klant gerealiseerd worden.

Benieuwd naar houten sectionaaldeuren? Bekijk dan hier een aantal gerealiseerde projecten.

Garage als achterom voor het huis

Grenst uw garage aan uw woning en gebruikt u hierdoor uw garagedeur als een extra entree om binnen te geraken? Dan is een openslaande garagedeur de beste keus. Deze garagedeur is namelijk gemakkelijk te openen door alle leden van het gezin, zelfs de kleintjes. Een wereld van verschil in vergelijking met oude kanteldeuren, licht in gewicht én geen herrie. Daarnaast kunt u met een gerust hart slapen wetende dat inbrekers niet via uw garage binnen kunnen komen. De openslaande garagedeuren zijn namelijk inbraakwerend omdat ze voorzien zijn van diverse beveiligingstechnieken.

 

Wanneer u zowel uw auto in uw garage parkeert maar deze ook gebruikt als ‘achterom’ dan is een sectionaaldeur in combinatie met een loopdeur aan te raden. Kijk hier voor enkele voorbeelden van projecten waarbij we een houten sectionaaldeur hebben geplaatst in combinatie met een loopdeur.

 

Onderhoudsarme garagedeur met glas
openslaande deuren kantoor aan huis

Garage als kantoor-, praktijk- of hobbyruimte

Steeds meer mensen werken vanuit huis vanwege de vele voordelen. Lekker dicht bij huis, geen reistijden en het gemak om in de avonduren te werken. Een eigen werkruimte hiervoor is wel zo handig, om deze reden wordt een garage vaak omgetoverd tot werkplek of praktijkruimte. Om hier een hele dag aangenaam te kunnen werken is daglicht wel zo prettig. Voor een praktijkruimte raden wij daarom altijd openslaande garagedeuren met glas aan. Een hele dag in het donker zitten is namelijk voor niemand fijn. Onze openslaande garagedeuren met glas zijn standaard voorzien van HR++ glas, oftewel isolatieglas, want ook behaaglijk warm zitten is een must! Dat is met onze openslaande garagedeuren sowieso geen probleem doordat zowel het kozijn als de deurpanelen optimaal geïsoleerd zijn. Vanzelfsprekend zijn deze genoemde voordelen ook van toepassing wanneer u uw garage gebruikt als hobbyruimte.

Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar onze garagedeuren? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor informatie, advies en een offerte op maat. Laat daarvoor uw gegevens achter via het contactformulier.

 

Garagedeur advies

Vul hieronder uw gegevens in