Houten sectionaaldeur behandelen

Zodra de winter op zijn einde loopt gaan veel mensen de houten garagedeur behandelen.  We krijgen vaak de vraag hoe men de garagedeur het best kan onderhouden. Een aantal vragen en antwoorden hebben wij voor u op een rijtje gezet. Mocht u een andere vraag hebben, schroom dan niet om deze te stellen via het contactformulier onderaan de pagina.

zijwaartse afrormosia garagedeur me loopdeur

Hoe vaak moet ik mijn houten garagedeur behandelen?

Hoe vaak men een houten garagedeur moet behandelen, is niet precies te zeggen. Dit is namelijk geheel afhankelijk van bijvoorbeeld de weersomstandigheden, of de deur onder een overkapping hangt, e.d. Vaak kan men aan de zijkanten van de houten planken zien of een deur begint te ‘vergrijzen’. Wanneer een deur behandeld moet worden, is dit het eerst te zien aan de hoeken. Mochten er hoeken van een plank al licht vergrijsd zijn, kan men deze eenvoudig bij schuren met een schuur papiertje waardoor het originele hout weer naar boven komt.

 

Blijft de kleur van mijn houten deur goed of veranderd dit nog?

Wanneer een houten sectionaaldeur behandeld is met een olie, blijft hij deze kleur behouden. Een houten deur op zichzelf gaat wel verkleuren. De oorzaak hiervan is het ultra violet licht waaraan een garagepoort is bloot gesteld. Het verkleuren zal voornamelijk in de begin fase sneller plaats vinden. Wanneer men de deur behandeld met een olie (eventueel met een pigment zoals grenen, vuren, etc.) werkt dit als een filter voor de zon en wordt de kleur in stand gehouden.

 

Stel dat de houten poort verkleurt, wordt het dan lichter of donkerder?

Een onbehandelde houten deur zal in eerste instantie wat op donkeren (feller worden). We kunnen dit vergelijken met een baksteen die nat gemaakt wordt, dat geeft hetzelfde effect. Na verloop van tijd wordt de houten deur lichter en gaat hij vergrijzen. Een olie met pigment voorkomt het vergrijzen van een deur.

 

Kan na een aantal jaar de deur behandeld worden met een andere olie?

Na een aantal jaar kan gekozen worden voor een olie met een andere tint. Van een lichte olie (grenen) naar een donkere tint is natuurlijk geen enkel probleem. Wanneer er een donkere tint olie op de sectionaaldeur zit is het echter een stuk lastiger om terug te gaan naar een olie met een lichte tint. Wanneer u een houten garagepoort gaat behandelen met een olie, is het belangrijk dat u kiest voor een professionele olie. Deze zijn op de particuliere markt lastig te verkrijgen, maar kunnen altijd via Different Doors besteld worden.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het behandelen van uw garagedeur, of wilt u meer weten over onze garagedeuren? Laat uw gegevens achter via het contactformulier en we vertellen u graag meer!

Nieuwsgierig geworden naar gerealiseerde houten gargedeuren? Klik hier voor een overzicht van onze projecten.

 

Vul hieronder uw gegevens in