5 tips voor een opgeruimde garage

Met het voorjaar voor de (garage)deur gaat u er wellicht vaker met de fiets of motor op uit, lekker tuinieren of wordt de barbecue weer tevoorschijn gehaald. Waar heeft u deze spullen opgeborgen? Grote kans dat dit de garage is! Dat maakt deze periode van het jaar een uiterst geschikt moment om uw garage op orde te brengen. We geven u graag 5 handige tips voor een opgeruimde garage!

Onderhoudsarme openslaande garagedeuren

Tips voor een opgeruimde garage

  1. Doneer of verkoop spullen die u niet meer gebruikt of niet meer nodig heeft. Dit bespaart ruimte in uw garage en geeft u de mogelijkheid om uw spullen een nieuw leven te geven.
  2. Sorteer de spullen in uw garage op categorieën. Denk bijvoorbeeld aan tuingereedschap, sportuitrusting, gereedschap of kampeerspullen. Berg items uit dezelfde categorie gezamenlijk op, op deze manier vindt u sneller hetgeen waar u naar op zoek bent.
  3. Maak slim gebruik van wandopslag zoals planken, haken en andere opslagmogelijkheden aan de muren van uw garage. Dit bespaart u ruimte op de vloer wat zorgt voor een betere doorgang.
  4. Investeer in stevige en doorzichtige opbergbakken voor het opslaan van kleinere items zoals schroeven, spijkers, verf en decoraties. Label de bakken zodat u spel kunt vinden wat u zoekt.
  5. Blijf georganiseerd en houd uw garage netjes. Zet spullen na gebruik altijd netjes terug op de plek waar ze horen.

Door deze tips op te volgen, zult u uw garage opgeruimd en georganiseerd houden, zodat u meer ruimte heeft en gemakkelijk de spullen kunt vinden die u nodig heeft.

Hoe openslaande garagedeuren bijdragen aan een opgeruimde garage

  • Er gaat geen ruimte verloren voor het garagedeur systeem. Bij kanteldeuren of elektrische sectionaaldeuren is er een railset aan het plafond bevestigd om de garagedeur te kunnen openen en sluiten. Dit beperkt u in ruimte voor het opbergen van spullen. Bij openslaande garagedeuren is dit niet het geval, de deurpanelen openen naar buiten waardoor u geen ruimte verliest.
  • Van mensen met een kanteldeur horen we vaak zeggen dat de wind er zo doorheen waait. Dit geldt ook voor stof en zand dat uw garage binnenkomt en neerdaalt. De openslaande garagedeuren van Different Doors zijn perfect geïsoleerd en worden zo gemonteerd dat alle eventuele kieren zijn opgevuld.
  • Het daglicht dat naar binnen komt via een openslaande garagedeur met glas kan extra motivatie zijn om uw garage opgeruimd te houden. Het valt u immers sneller op wanneer u garage een rommeltje wordt dan wanneer dit een donkere ruimte betreft waar u zich op de tast doorheen manoeuvreert. Op deze manier bent u eerder geneigd om op te ruimen, wat grotere rommel voorkomt.
Kunststof openslaande garagedeur verticaal

Overige voordelen van openslaande garagedeuren

✅ Perfecte isolatie: dankzij de uitstekende isolatie-eigenschappen van openslaande garagedeuren kunt u het hele jaar door genieten van een aangename temperatuur in uw garage. Dit resulteert in minder energieverlies, wat gunstig is voor uw energierekening.

✅ Gebruiksgemak voor alle leden van het gezin: de openslaande garagedeuren van Different Doors zijn gemakkelijk en geruisloos te openen. Ze zijn licht in gewicht en kunnen eenvoudig op slot gedraaid worden. Bij het openen van slechts één deurpaneel is de opening al breed genoeg om met fiets of scooter in de hand de garage te betreden of te verlaten. Ook wordt er vaak voor openslaande garagedeuren gekozen wanneer de garage als ‘achterom’ voor het huis gebruikt wordt.

✅ Optimaal beveiligd tegen inbraak: met de nieuwste beveiligingstechnieken die bestand zijn tegen de modernste inbraakmethoden zijn uw waardevolle spullen veilig opgeborgen in uw garage. Zo zijn de openslaande garagedeuren van Different Doors voorzien van SKG*** kerntrekbeveiliging en een vijfpuntssluiting.

✅ Upgrade voor uw woning: door het vervangen van uw verouderde garagedeur voor een nieuwe, strak uitziende openslaande garagedeur verandert u direct het aanzicht van uw woning. Dit komt uw algehele woningwaarde ook ten goede.

Meer weten over onze openslaande garagedeuren? Bekijk dan onze pagina over openslaande garagedeuren.

Meer weten over openslaande garagedeuren?!

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie.

 

adviseurs Different Doors

Vul hieronder uw gegevens in