Voordelen openslaande deuren

Wanneer u kiest voor een openslaande deur van Different Doors dan kiest u voor kwaliteit en duurzaamheid, maar ook voor vakmanschap en klantgerichtheid. Doordat wij onze openslaande garagedeuren blijven ontwikkelen, zijn er grote verschillen tussen de bestaande openslaande deuren en de openslaande deuren van Different Doors.

Voordelen openslaande deuren op een rijtje gezet:

Een thermisch onderbroken kozijn

Wanneer u kiest voor een kokerprofiel van staal en/of aluminium ‘geleid’ dit de kou. Dit zorgt voor een ‘koude brug’ naar binnen toe (afbeelding links). Denkt u maar eens aan een theelepeltje dat u net in de warme thee zet, dit een zelfde geleiding als wanneer u kiest voor een stalen en/of aluminium kokerprofiel voor uw openslaande deur.
Wij van Different Doors passen dit kokerprofiel alleen maar toe bij onze niet geïsoleerde openslaande deuren. Voor onze geïsoleerde openslaande deuren heeft Different Doors een kokerprofiel ontwikkeld dat ’thermisch onderbroken’ is (afbeelding rechts). Zo zijn de kokerprofielen van het kozijn in het midden onderbroken en deze onderbreking is gevuld met een kunststof kamer (gele gedeelte). In deze kamer ontstaat stilstaande lucht waardoor de koude lucht buiten blijft en de warme lucht binnen.

voordelen openslaande deuren kozijn

Extra veilige sloten

Een 3 puntsluiting wordt veelal uitgevoerd met een zo genoemd blokslot (afbeelding links). Deze blokjes vallen in het slot wanneer de deur op slot wordt gezet. De 3 puntsluiting van Different Doors is uitgevoerd middels haaksloten (afbeelding rechts). De haaksloten grijpen zich vast in de vaste vleugel zodat u en uw bezittingen optimaal beveiligd zijn.

voordelen openslaande deuren sloten

Een espagnolet om uw deur vast te zetten

Om de vleugel van een standaard openslaande garagedeur vast te zetten wordt er gebruik gemaakt van een schuifsysteem (afbeelding links). De openslaande garagedeuren van Different Doors worden daarentegen uitgevoerd met een ‘espagnolet’ (afbeelding rechts). Het espagnolet is alleen te openen wanneer de doorgaande vleugel open staat en is dus vele malen veiliger dan een schuifsysteem.

voordelen openslaande deuren espagnolet

Eenvoudig te stellen sluitplaatjes

Ongeacht de kwaliteit van uw deur kan de garagedeur door externe factoren (zoals het weer) uitzetten of krimpen. Om de deur toch in alle seizoenen goed te laten functioneren zijn sluitplaatjes ontwikkeld. De sluitplaatjes op de linker afbeelding moeten bij verandering van bijvoorbeeld de temperatuur bijgevijld worden. De door ons ontwikkelde sluitplaatjes (afbeelding rechts) kunnen zeer eenvoudig gesteld worden. Zo voorkomt u ongemak en kunt u heel gemakkelijk de deur weer goed in het slot laten vallen.

voordelen openslaande deuren sluitplaatjes

3-dimensionaal te verstellen scharnieren

Nieuw bij Different Doors is dat wij bij onze openslaande deuren een 3-dimensionaal te verstellen scharnier toepassen. Zoals beschreven bij de sluitplaatjes zijn deze (indien nodig) makkelijk te verstellen. Een bijkomend voordeel is dat de scharnieren standaard in kleur van de deur worden uitgevoerd. Zo vormt uw openslaande deur een mooi geheel.

voordelen openslaande deuren scharnieren

Standaard RVS handgreep

Openslaande deuren worden meestal geleverd met een kunststof handgreep. Deze handgrepen zijn echter erg kwetsbaar. Omdat de handgrepen van openslaande garagedeuren zeer frequent worden gebruikt en dus erg stevig moeten zijn, leveren we bij Different Doors standaard handgrepen van roestvrij staal.

voordelen openslaande deuren deurkruk

Uitlijning van de panelen

De openslaande deuren van Different Doors worden standaard uitgelijnd. De panelen worden op maat gemaakt en zo in de deur geplaatst dat uw deur altijd gelijk verdeeld is. Voorbeelden van openslaande garagedeuren met netjes uitgelijnde panelen vindt u bij de openslaande deuren projecten van Different Doors.

Meer informatie?

Graag laten wij u de voordelen van openslaande deuren zien in onze showroom te Budel. Een deur voelen en proberen laat de kwaliteit van ons product pas écht goed zien! Iedere zaterdag zijn we geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Komt u liever op een andere dag bij ons langs? Aarzel dan niet en vul het contactformulier in of bel naar +31 (0)495-470000. We plannen graag een afspraak met u in.