Verschillen tussen een houten en onderhoudsarme openslaande garagedeur

Bij Different Doors heeft u de keuze tussen onderhoudsarme en houten openslaande garagedeuren. Ondanks de vele overeenkomsten bestaan er vanzelfsprekend ook diverse verschillen. In deze blog vertellen we u hierover graag meer zodat u na het lezen van dit artikel een voor u gepaste keuze kunt maken.

 

Bij beide soorten garagedeuren bent u sowieso verzekerd van de volgende voordelen:

 • Volledig op maat gemaakt volgens uw wensen
 • Perfect geïsoleerd
 • Optimaal beveiligd
 • Gebruiksgemak voor het hele gezin
 • Upgrade voor uw woning

 

Houten openslaande garagedeuren of juist onderhoudsarme openslaande garagedeuren?

Verschillen tussen een houten en onderhoudsarme openslaande garagedeur

Houten openslaande garagedeuren

 • Volledig van hout gemaakt
 • Meer ontwerpvrijheid in vergelijking met onderhoudsarme garagedeuren
 • Onderhoud in de vorm van schilderen nodig
 • Driepuntssluiting
 • Hogere investering

Onderhoudsvrije openslaande garagedeur

Onderhoudsarme openslaande garagedeuren

 • Stalen panelen en aluminium kozijn
 • Naast de deurpanelen is ook het kozijn geïsoleerd
 • Geen onderhoud nodig
 • Vijfpuntssluiting
 • Lagere investering

Toelichting van de verschillen:

Verschil 1: Het materiaal

Houten openslaande garagedeur
Onze houten openslaande garagedeuren zijn, zoals de naam aangeeft, volledig van hout gemaakt. Dit geldt ook voor het kozijn en de afwerking hiervan. Door het gebruik van sterke houtsoorten is de kwaliteit gegarandeerd goed. Wist u dat we isolatie toepassen in onze houten deurpanelen?

Onderhoudsarme openslaande garagedeur
De deurpanelen van onze onderhoudsarme openslaande garagedeuren zijn gemaakt van staal en leveren we met een aluminium kozijn. Beide materialen zijn volledig onderhoudsarm waardoor u er het gehele jaar door geen omkijken naar heeft. Ook hier is de isolatie optimaal!

 

Verschil 2: Uitstraling
Zowel bij houten als onderhoudsarme garagedeuren bepaalt u zelf hoe de garagedeur eruit komt te zien. Bij Different Doors zijn de mogelijkheden (bijna) onbeperkt.

Houten openslaande garagedeur
Op het gebied van afwerking en uitstraling houten garagedeuren een wat ruimere keuze. Hier kan namelijk optioneel gekozen worden voor sierlijsten, ook wel bossing panelen genoemd. Hetzelfde geldt voor het toepassen van sierhengen voor een klassieke look.

Onderhoudsarme openslaande garagedeur
Bij onderhoudsarme openslaande garagedeuren heeft u ook vele opties met betrekking tot de uitstraling van de deur. Deze zijn enkel iets beperkter dan bij de houten openslaande garagedeuren maar nog steeds ruim voldoende om uw garagedeur naar wens samen te stellen. Bij Different Doors heeft u hierin vele mogelijkheden, ook met toepassing van glas.

 

Verschil 3: Mate van onderhoud

Houten openslaande garagedeur
Omdat hout een natuurlijk product is zal het gedurende zijn levensduur onderhoud vergen. Hoe vaak en wanneer u uw houten garagedeur dient te onderhouden hangt af van de diverse weersinvloeden waaraan de deur wordt blootgesteld. Het beste is om zelf uw garagedeur in de gaten te houden en indien nodig opnieuw te (laten) schilderen.

Onderhoudsarme openslaande garagedeur
Zoals de naam al aangeeft vereisen onderhoudsarme garagedeuren geen tot nauwelijks onderhoud. Het enige waar u omkijken naar heeft is het schoonhouden van de garagedeur. Haal hier een keer een vochtige doek overheen, en uw deur oogt weer als nieuw.

 

Verschil 4: Sloten

Houten openslaande garagedeur
Onze houten openslaande garagedeuren zijn standaard voorzien van driepuntssluiting. Hierdoor wordt de deur op 3 plaatsen in het slot vergrendeld.

Onderhoudsarme openslaande garagedeur
De onderhoudsarme openslaande garagedeuren zijn voorzien van extra veilige vijfpuntssluiting. Bij vijfpuntssluiting wordt de deur, vergeleken met driepuntssluiting, met nog eens 2 extra pinnen vergrendeld.

 

Verschil 5: Aanschafprijs

Houten openslaande garagedeur
Houten openslaande garagedeuren vergen een wat hogere investering dan onderhoudsarme garagedeuren.

Onderhoudsarme openslaande garagedeur
Onderhoudsarme openslaande garagedeuren zijn in de aanschaf voordeliger dan houten openslaande garagedeuren.

De voordelen van Different Doors op een rij

Ongeacht of u kiest voor een houten of onderhoudsarme openslaande garagedeur, u profiteert in beide gevallen van onderstaande voordelen:

Garagedeuren met hoge isolatiewaarde

Zowel met onderhoudsarme- als houten openslaande garagedeuren zijn kou en tocht verleden tijd. Waar oude (kantel)garagedeuren vaak te wensen over laten zijn onze openslaande garagedeuren optimaal geïsoleerd.

10 jaar garantie op al onze garagedeuren

Kwaliteit en betrouwbaarheid, dat is waar Different Doors voor staat. Dit ziet u terug in de 10 jaar garantie die we geven op al onze garagedeuren.

Inbraakbeveiliging

Standaard zijn openslaande garagedeuren van Different Doors voorzien van een extra veilige SKG *** krukset én drie- of vijfpuntssluiting.


Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar onze openslaande garagedeuren? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor informatie, advies en een offerte op maat. Laat daarvoor uw gegevens achter via het contactformulier.

 

Garagedeur advies

Vul hieronder uw gegevens in