Subsidie bij de aanschaf van een garagedeur?

Isoleren is een hot item! Door de oplopende energieprijzen is het nog aantrekkelijker om uw woning te verduurzamen en energieverlies tegen te gaan. Steeds vaker krijgen wij ook de vraag of er subsidie aangevraagd kan worden voor de aanschaf van een onderhoudsarme openslaande garagedeur. Dit is wel het geval, mits er aan diverse voorwaarden voldaan wordt.

Meer informatie
openslaande-garagedeur-different-doors

ISDE, wat is het en wanneer kunt u er gebruik van maken?

In Nederland kunt u als woningeigenaar bij het renoveren of verbouwen van uw woning gebruik maken van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt aanspraak maken op deze subsidie met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen.

Hieronder vindt u een opsomming in welke gevallen dit opgaat:

Situatie 1: u investeert in een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet.

Situatie 2: u investeert in twee isolatiemaatregelen. U kunt hierbij kiezen uit:

  • Dakisolatie
  • Gevelisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Glasisolatie (hieronder vallen glas-, kozijnpanelen of deurisolatie)

Situatie 3: u investeert in één isolatiemaatregel EN de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet.

Binnen de isolatiemaatregelen is glasisolatie een bijzonder geval. Deze valt namelijk verder onder te verdelen in HR++ glas, triple glas, kozijnpanelen of isolerende deuren. Wanneer u uw oude ramen vervangt voor HR++ glas of triple glas is dit voldoende om als één isolatiemaatregel te gelden. Wanneer u enkel één isolerende deur of één gedeelte kozijnpanelen plaatst is dit niet voldoende om als één isolatiemaatregel te gelden.

Onderhoudsarme garagedeur met glas

Wanneer kunt u aanspraak maken op subsidie voor uw onderhoudsarme openslaande garagedeur?

Omdat alleen een isolerende garagedeur niet genoeg is om gebruik te kunnen maken van de ISDE hebben we in onderstaande situaties beschreven in welke gevallen u wel subsidie kunt aanvragen voor uw onderhoudsarme openslaande garagedeur.

Situatie 1: Wanneer u de openslaande garagedeur plaatst i.c.m. HR++ glas, triple glas of kozijnpanelen EN nog een extra isolatiemaatregel implementeert (dak-, gevel-, spouwmuur-, vloerisolatie).

Situatie 2: Wanneer u de openslaande garagedeur plaatst i.c.m. HR++ glas, triple glas of kozijnpanelen EN investeert in de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet.

Voor meer informatie, subsidiebedragen en overige vereisten verwijzen we u graag door naar de website van het RVO

Optimaal geïsoleerde garagedeuren van Different Doors, hoe zit dat?

✓ Optimale isolatiewaarde

De panelen van de onderhoudsarme openslaande garagedeuren van Different Doors hebben een isolatiewaarde (U-waarde) tussen de 1,2 en 1,5. Deze waardes tonen aan dat de deurpanelen minimale kou (of warmte) doorlaten. Hiermee voldoen ze aan de modernste eisen.

✓ Thermisch onderbroken kozijnen

Doordat het buiten- en binnen kozijn worden gescheiden door een kunststof profiel wordt een koudebrug voorkomen. Hierdoor blijft de koude lucht buiten, en de warme lucht binnen. Desondanks blijft het kozijn maar 6 centimeter dik.

✓ Speciaal materiaal en aftimmering

Om de isolatie compleet te maken denken wij bij Different Doors ook aan de openingen rondom het kozijn en de deur. Wij plaatsen hier een speciaal materiaal dat opzwelt en de eventuele kieren perfect opvult. Voor extra isolatie is het mogelijk om te kiezen voor aftimmering rondom het kozijn.

✓ HR++ glas thermopane

Alle garagedeuren van Different Doors kunnen worden uitgevoerd met glas. Hiervoor gebruiken wij HR++ thermopane beglazing. Dit is een sterk isolerend glas waardoor warmte- en koude verlies tegengegaan wordt.

De voordelen op een rij

Kies voor een openslaande garagedeur van Different Doors en profiteer sowieso van de volgende voordelen

Garagedeuren met hoge isolatiewaarde

Onze garagedeuren zijn perfect geïsoleerd. Wij leveren garagedeuren met thermisch geïsoleerd kozijn en dorpel voor optimale isolatie. Door de slimme constructie van onze garagedeuren heeft u daarnaast ook geen last van een koudebrug.

10 jaar garantie op al onze garagedeuren

Kwaliteit en betrouwbaarheid, dat is waar Different Doors voor staat. Dit ziet u terug in de 10 jaar garantie die we geven op al onze garagedeuren.

Inbraakbeveiliging

Standaard zijn openslaande garagedeuren van Different Doors voorzien van een extra veilige SKG *** krukset én vijfpuntssluiting.


Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar onze garagedeuren? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor informatie, advies en een offerte op maat. Laat daarvoor uw gegevens achter via het contactformulier.

Advies garagedeur

Vul hieronder uw gegevens in