De ultieme isolatie test!

Met een warmte camera hebben we goed het verschil in isolatie vast weten te leggen tussen een verouderde garagedeur en een openslaande garagedeur van Different Doors… Onder nagenoeg dezelfde omstandigheden hebben we deze test uitgevoerd en we laten graag de resultaten zien.

 

 

Meest voorkomende garagedeur van Nederland!

Een kanteldeur is een van de meest voorkomende garagedeuren in Nederland. Een kanteldeur gaat vaak moeizaam open, u moet boven uw macht tillen en het maakt bovendien veel geluid. Daarnaast zijn kanteldeuren zeer gemakkelijk open te breken vanuit de buitenkant. Hierdoor wordt het voor kwaadwillenden gemakkelijker om in uw garage of woning te komen. Ook isoleren deze vaak niet (of zeer slecht) waardoor tocht en kou gemakkelijk uw garage binnen komt.

Zeer slechte isolatie, blauw = koud!

Dat kanteldeuren niet of nauwelijks isoleren laten de beelden van de warmtecamera duidelijk zien. Op het moment dat de foto genomen werd was het buiten 6 graden Celsius. De binnenzijde van de kanteldeur is 6,6 graden Celsius, bijna exact dezelfde temperatuur als buiten. De blauwgroene beelden laten dit duidelijk zien. De kanteldeur isoleert dus vrijwel niet en vormt overduidelijk een koudebrug van buiten naar binnen.

Datum meting: 23 maart 2022
Tijdstip: 08.00 uur
Plaats: Nuenen
Temperatuur buiten: 6 graden Celsius

De oplossing, vervang uw oude garagedeur

Geïsoleerde openslaande garagedeur

Onderhoudsarme openslaande garagedeuren isoleren perfect. Door het thermisch onderbroken kozijn, de dikke geïsoleerde deurpanelen en een perfecte montage ontstaat er een volledig afgesloten ruimte. Met dezelfde omstandigheden is hier ook een thermische foto gemaakt om het verschil in isolatie aan te kunnen tonen. Bij een buitentemperatuur van 4 graden Celcius geeft de binnenzijde hier maar liefst 14,1 graden Celcius aan. Dit betekent dat de kou buiten wordt gehouden, en de warmte binnen blijft.

Kou buiten, warmte binnen!

Onderhoudsarme openslaande garagedeuren isoleren perfect. Door het thermisch onderbroken kozijn, de dikke geïsoleerde deurpanelen en een perfecte montage ontstaat er een volledig afgesloten ruimte. Met dezelfde omstandigheden is hier ook een thermische foto gemaakt om het verschil in isolatie aan te kunnen tonen. Bij een buitentemperatuur van 4 graden Celsius geeft de binnenzijde hier maar liefst 14,1 graden Celsius aan. Dit betekent dat de kou buiten wordt gehouden, en de warmte binnen blijft.

Datum meting: 8 april 2022
Tijdstip: 08.00 uur
Plaats: Nuenen
Temperatuur buiten: 4 graden Celsius

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie.

 

Adviseur Different Doors

Vul hier uw gegevens in