5 signalen dat het tijd is om je garagedeur te vervangen

Is het hoog tijd om jouw garagedeur te vervangen of kan deze nog een aantal jaar mee? Een vraag waar wij je graag bij helpen. Onderstaand hebben we 5 signalen onder elkaar gezet die aangeven of jouw garagedeur aan vervanging toe is, of nog een aantal jaar mee kan.

Meer informatie

Oude kanteldeur vervangen

Oude kanteldeur vervangen voor openslaande garagedeuren

 

 

1. Je garagedeur maakt lawaai of piepende geluiden

Maakt jouw garagedeur bij het openen en sluiten een krakend, piepend of raar geluid? Dat kan een teken zijn van slijtage of dat er smering nodig is. Het advies is om dit signaal niet te negeren. Doe je dit wel, kan dit op de langere termijn leiden tot ernstigere schade of een onveilige situatie. Iets wat je kan voorkomen, wanneer je het direct aanpakt.

2. Je ervaart problemen bij het openen en sluiten van de garagedeur

Als jouw garagedeur niet soepel opent of sluit, moeite heeft om omhoog te gaan of juist naar beneden te blijven, kan dit wijzen op problemen met het mechanisme, de veren of de rails. Dit kan niet alleen frustrerend zijn, maar ook gevaarlijk, omdat een slecht functionerende deur kan vastlopen of onverwachts kan sluiten.

3. Je garagedeur heeft zichtbare beschadigingen

Heeft jouw garagedeur zichtbare beschadigingen zoals deuken, scheuren of verrotte panelen? Dan is het wellicht tijd voor een nieuwe garagedeur. Niet alleen omdat een ‘lelijke’ garagedeur ten koste gaat van de algehele uitstraling van je woning, maar ook omdat een beschadiging de structuur van de deur kan aantasten. Dit kan vervolgens leiden tot verminderde isolatie en veiligheid.

4. Je garagedeur isoleert niet of slecht

Is het in jouw garage in de winter binnen bijna net zo koud als buiten? Dat is een teken dat je garagedeur niet tot nauwelijks isoleert. Wanneer je garage direct aan je woning grenst, kan deze kou van de garage gemakkelijk doordringen tot je woning. Iets waar we anno 2024 niet meer op zitten te wachten, want bijstoken kost alsmaar meer geld… Met een nieuwe, geïsoleerde garagedeur kan je dus energie én geld besparen.

5. De veiligheid van je garagedeur laat te wensen over

Vanzelfsprekend wil je te allen tijde ongenode gasten buiten de (garage)deur houden. Bij een defect slot, verrotte panelen, of versleten scharnieren is bij een inbraakpoging de kans vele malen groter dat inbrekers binnen weten te geraken

Is jouw garagedeur aan vervanging toe?

Ervaar je een of meerdere van bovengenoemde signalen? Dan is het vervangen van jouw garagedeur geen gek idee. Overweeg in dat geval onze openslaande garagedeuren!

Informatie aanvragen

 

 

Voordelen van openslaande garagedeuren

  • Uitstekende isolatie door dikke panelen met modern isolatiemateriaal.
  • Optimale veiligheid door het gebruik van SKG*** antikerntrek inbraakbeveiliging en een meerpuntssluiting.
  • Gebruiksgemak voor het hele gezin door gemakkelijke bediening van de deuren.

Meer weten over onze openslaande garagedeuren? Bekijk onze openslaande garagedeuren pagina.

Inspiratie opdoen?

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw openslaande garagedeur zelf samen te stellen? Neem een kijkje op onze inspiratiepagina. Hier vind je een groot aantal foto’s van openslaande garagedeuren door ons geplaatst.

Jouw garagedeur vervangen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om jouw oude garagedeur te vervangen? Laat vrijblijvend je gegevens achter en een van onze productspecialisten informeert je graag over de mogelijkheden.

Adviseur Different Doors

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie.