Uw huidige garagedeur isoleren of een nieuwe garagedeur kopen?

Een veelgestelde vraag van personen die hun garage willen isoleren: kan ik mijn huidige garagedeur isoleren of is het beter om een nieuwe garagedeur te kopen? Beide opties zijn mogelijk, echter verschillen ze in de mate van investering die het vereist en isolerende waarde die u ervoor terug krijgt.

Gratis advies op maat

Huidige garagedeur isoleren

Er bestaan diverse mogelijkheden om uw huidige garagedeur te isoleren. Hoe u dit moet doen of welk materiaal het meest geschikt is hangt af van het type garagedeur dat u heeft.

  • Bij een kanteldeur kunt u isolerende panelen plaatsen aan de binnenzijde van de deur. Dit kan met XPS platen, PUR platen of piepschuim.
  • Hetzelfde wordt weleens gedaan bij elektrische sectionaaldeuren. Echter is dit niet voor iedere sectionaaldeur een gepaste oplossing doordat het extra gewicht slecht kan zijn voor de aandrijving.
  • In het geval van openslaande garagedeuren is het met name de noodzaak om eventuele kieren rondom de deurpanelen en het kozijn te dichten.

Het isoleren van uw huidige garagedeur door bovengenoemde aanpassingen hoeft niet duur te zijn. De investering hangt volledig samen met het materiaal (en de dikte van het materiaal) dat u kiest. Echter doet het plaatsen van isolatieplaten aan de binnenzijde van de garagedeur flink afbreuk aan de uitstraling. Daarnaast is optimale isolatie niet gegarandeerd.

Nieuwe geïsoleerde garagedeur kopen

Naast het isoleren van uw huidige garagedeur heeft u ook de mogelijkheid om deze te laten vervangen door een nieuwe, goed geïsoleerde garagedeur. U heeft de keuze uit diverse types geïsoleerde garagedeuren. De mate van isolatie kan hierdoor variëren. U bepaalt zelf welke mate van isolatie u wenst en wat daardoor voor u de beste optie is. Houdt echter ook rekening met eventuele andere wensen zoals ontwerpmogelijkheden, gebruiksgemak en veiligheid bij de aanschaf van uw nieuwe garagedeur.

De aanschaf van een nieuwe garagedeur vergt een grotere investering dan het isoleren van uw huidige garagedeur. Daarentegen bent u wel verzekerd van een goed geïsoleerde garagedeur die geplaatst wordt door professionals.

De voor- en nadelen op een rij

Hieronder een korte samenvatting van zowel de voor- als nadelen van het isoleren van uw huidige garagedeur en het kopen van een nieuwe, geïsoleerde garagedeur.

Huidige garagedeur isoleren

✅ Aanpassingen vergen kleinere investering

✅ Zelfstandig uit te voeren en dus snel resultaat

❌ Mindere mate van isolatie dan bij nieuwe garagedeur

❌ Doet afbreuk aan de uitstraling van de binnenzijde van de garagedeur

❌ Extra gewicht van het isolatiemateriaal is niet altijd goed voor de huidige (elektrische) systemen

Openslaande garagedeuren antracietgrijs

Nieuwe garagedeur kopen

✅ Vele malen beter geïsoleerd dan wanneer u uw huidige garagedeur aanpast

✅ Isolatie is verwerkt in de deur, geen afbreuk aan uitstraling

❌ Hogere investering

 


Een goed geïsoleerde openslaande garagedeur van Different Doors, hoe zit dat?

✓ Optimale isolatiewaarde
De panelen van de onderhoudsarme openslaande garagedeuren van Different Doors hebben een isolatiewaarde (U-waarde) tussen de 1,2 en 1,5 W/mK. Deze waardes tonen aan dat de deurpanelen minimale kou (of warmte) doorlaten. Hiermee voldoen ze aan de modernste eisen.

✓ Thermisch onderbroken kozijnen
Naast de deurpanelen is ook het bijgeleverde kozijn isolerend. Dit doordat het buiten- en binnen kozijn worden gescheiden door een kunststof profiel. Hierdoor ontstaat stilstaande lucht waarmee de koude lucht buiten blijft, en de warme lucht binnen. Desondanks blijft het kozijn maar 6 centimeter dik.

✓ Speciaal materiaal en aftimmering
Om de isolatie compleet te maken denken wij bij Different Doors ook aan de openingen rondom het kozijn en de deur. Wij plaatsen hier een speciaal materiaal dat opzwelt en de eventuele kieren perfect opvult. Voor extra isolatie is het mogelijk om te kiezen voor aftimmering rondom het kozijn.

✓ HR++ glas thermopane
Alle garagedeuren van Different Doors kunnen worden uitgevoerd met glas. Hiervoor gebruiken wij HR++ thermopane beglazing. Dit is een sterk isolerend glas waardoor warmte- en koude verlies tegengegaan wordt.

Meer weten over openslaande garagedeuren?!

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie.

 

Adviesgesprek openslaande garagedeur

Vul hieronder uw gegevens in