Veelgestelde vragen

Wanneer u besluit een nieuwe garagedeur, voordeur of deur te laten plaatsen is het handig om te weten wat verschillende termen betekenen. Hieronder geven we u een overzicht van veel gezochte termen en hun betekenissen. Zoekt u meer informatie over een bepaalde term of omschrijving die hier niet bij staat? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen u graag!

Algemene vragen

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze nieuwe showroom. Kijk hiervoor ook even op onze speciale showroom pagina. Wij ontvangen u graag!

Een elektrische sectionaaldeur biedt met name een uitkomst wanneer u uw auto in de garage parkeert. U kunt zo gemakkelijk, zonder uit de auto te stappen, de garagedeur op afstand openen en sluiten.

Een openslaande garagedeur is met name praktisch wanneer u de deuren ook veel als loopdeur gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een extra ‘achterom’ voor het huis. Ook wanneer u fietsen, scooters of motoren stalt in de garage biedt een openslaande garagedeur uitkomst. Door de brede doorgang kan namelijk gemakkelijk met fiets (of ander vervoermiddel) in de hand de garage betreden of verlaten worden.

De garantie op al onze garagedeuren bedraagt 10 jaar. Ondanks dat we met kwalitatief hoogwaardige producten werken kunnen we niet garanderen dat er nooit iets stuk gaat. Wat we wel kunnen beloven, is dat we er altijd voor zorgen dat het probleem zo snel en goed mogelijk wordt opgelost.

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een instantie die gericht is op het testen van hang- en sluitwerk waarbij wordt gekeken naar sterkte en duurzaamheid. Aan de hand van een aantal sterren wordt de inbraakwerendheid aangegeven. Hoe hoger het aantal sterren, hoe beter de inbraakwerendheid is.SKG**: Dit zijn de meest gebruikte cilinders. Deze cilinders zijn niet bestand tegen kerntrekken. Dit is een inbraakmethode waarbij eerst een schroef in de cilinder wordt gedraaid. Daarna wordt de schroef met cilinder en al uit het slot getrokken.

SKG***: Deze cilinders zijn bestand tegen de meeste inbraakmethodes, inclusief kerntrekken.

Een cilinder is alleen geheel inbraakwerend met een veiligheidsbeslag. Wilt u meer informatie over inbraakveiligheid of wilt u advies van een expert voor uw woning?

Stel uw vraag

Openslaande garagedeuren

Een openslaande garagedeur bestaat uit 2 openslaande deurpanelen die ieder aan een zijde van het kozijn vast gemonteerd worden. De deuren komen samen in het midden waar deze vergrendeld kan worden. De garagedeuren openen veelal naar buiten toe, tenzij anders gewenst is.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

De deurpanelen van onze onderhoudsarme garagedeuren zijn gemaakt van staal, deze plaatsen wij altijd in een bijgeleverd aluminium kozijn. Dit zijn beide sterke materialen waardoor u jaren plezier kunt hebben van uw garagedeuren. Daarnaast zijn deze materiaalsoorten volledig vrij van onderhoud.

Onze houten openslaande garagedeuren worden volledig van hout gemaakt en bijgeleverd met een houten kozijn.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Bij onderhoudsarme openslaande garagedeuren kan er een maximale breedte worden gerealiseerd van 3,00 meter. Dit betekent een max. breedte van 1,50 meter per deurvleugel.

Bij houten openslaande garagedeuren adviseren wij niet breder te gaan dan 2,50 meter. Dit betekent een max. breedte van 1,25 per deurvleugel.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Onderhoudsarme- en houten openslaande garagedeuren hebben beide een maximumhoogte van 2,50 meter.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Een prijs is zeer lastig op voorhand te geven. Een openslaande garagedeur van Different Doors is volledig maatwerk. Zo zijn er meer dan vijftig factoren die een uiteindelijke prijs bepalen. Wij vinden het belangrijk dat u een juiste prijs te horen krijgt, zodat u geen teleurstellingen krijgt gaandeweg het proces. Daarom komen onze adviseurs geheel vrijblijvend bij u langs om een offerte op maat te maken. We kunnen u wel een prijsindicatie geven voor onze openslaande garagedeuren.

Onderhoudsarme openslaande garagedeuren starten vanaf €2900. De meeste onderhoudsarme openslaande garagedeuren die we realiseren zitten tussen de €2900 en €4500, Inclusief btw, montage en 10 jaar garantie.

Houten openslaande garagedeuren starten vanaf €4500, de meeste die we realiseren zitten tussen de €4500 en €5500. Inclusief btw, montage en 10 jaar garantie.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Onze openslaande garagedeuren worden altijd mét kozijn geleverd en gemonteerd.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Onderhoudsarme garagedeuren hebben niet of nauwelijks onderhoud nodig. Haal er enkele keren per jaar een doek overheen en u geniet het hele jaar door van uw garagedeur.

Houten garagedeuren hebben afhankelijk van de weersinvloeden wel onderhoud nodig. Kou, warmte, zon en regen hebben invloed op het natuurlijke product hout. Over het algemeen adviseren we het schilderwerk van uw garagedeur mee te nemen als u ook uw raamkozijnen opschildert.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

In de meeste gevallen kunnen wij na akkoord op de offerte binnen 10-12 weken uw nieuwe openslaande garagedeur installeren.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Wij leveren en monteren onze openslaande garagedeuren op locaties die maximaal 2 uur rijden zijn vanaf Budel, Noord-Brabant. Bij een langere reistijd is het voor ons helaas niet mogelijk om de garagedeuren tegen een concurrerende prijs aan te bieden.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Ja, bij Different Doors worden zowel onderhoudsarme- als houten openslaande garagedeuren volledig geïsoleerd. Voor extra isolatie voorzien onze monteurs uw nieuwe openslaande garagedeur van aftimmerwerk.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Different Doors levert uitsluitend veilige garagedeuren met goede sloten. Standaard voorzien wij onderhoudsarme openslaande garagedeuren van vijfpuntssluiting en houten openslaande garagedeuren van driepuntssluiting. Beide soorten openslaande deuren zijn voorzien van een extra veilige SKG*** antikerntrek krukset en espagnoletsluitingen. U kunt met een gerust gevoel van huis.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

In veel omschrijvingen van garagedeuren komt u de term ‘profilering’ tegen. De profilering van een garagedeur geeft informatie over de breedte van de gebruikte panelen. Een smalle profilering geeft aan dat er meerdere smalle panelen zijn gebruikt. Een midden profilering geeft aan dat de panelen wat breder zijn en bij een vlakke profilering kunt u denken aan een vlak afgewerkt groot paneel.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Melkglas, ook wel bekend als mat glas, is een goede manier om te profiteren van extra lichtinval door glas, zonder in te leveren op privacy. Melkglas krijgt zijn bijzondere uiterlijk doordat reguliere glas is bewerkt. Dit kan door toevoeging van verschillende zuren of door middel van slijpen.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

HR++ glas is een glassoort die bekendstaat om betere isolerende en dempende eigenschappen. HR glas staat voor hoogrendementsglas en wordt vooral gebruikt om warmte binnen te houden en koude buiten. HR++ glas bestaat uit twee glasbladen die worden gescheiden door een spouw. De spouw van HR++ is dikker dan bijvoorbeeld HR glas waardoor ook geluid beter wordt gedempt. De binnenste ruit van HR++ glas is voorzien van een extra HR-coating en de spouw wordt gevuld met Argon gasvulling in plaats van lucht. Van HR++ glas is verder bekend dat het 2 tot 3 maal beter isoleert dan dubbelglas.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Bij een thermisch onderbroken kozijn is een laag isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenkant van het kozijn geplaatst. Hierdoor ontsnapt er minder warmte naar buiten. Dit werd vroeger vooral gedaan bij stalen of aluminium kozijnen, maar komt tegenwoordig ook voor bij houten kozijnen.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Wij werken met eigen ervaren montageteams die bij u op locatie uw garagedeur komen plaatsen. Op deze manier zijn we er zeker van dat uw garagedeur op een correcte manier gemonteerd. Wanneer u de garagedeur zelf wilt monteren hebben we die controle niet en komt de garantie te vervallen.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Bij Different Doors verwijderen wij uw bestaande garagedeur uiterst zorgvuldig. Na het vervangen van uw garagedeur ziet u niets meer van de oude situatie en is alles netjes afgewerkt. Als u wilt nemen wij ook de oude deur mee, zodat u deze niet zelf hoeft af te voeren.

Houten sectionaaldeuren

Een sectionaal garagedeur is opgebouwd uit losse panelen die zowel verticaal als horizontaal geplaatst kunnen worden. De panelen samen vormen de garagedeur. Een sectionaal garagedeur opent opwaarts waarbij de panelen parallel aan het plafond komen te liggen.  Sectionaal garagedeuren bieden een aantal grote voordelen ten opzichte van kanteldeuren. Lees meer over de verschillen tussen sectionaaldeuren en kanteldeuren.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Bij Different Doors produceren wij enkel garagedeuren die volledig van hout gemaakt zijn. Het gehele deurblad is gemaakt van een volledig geïsoleerd houten frame. Vervolgens werken we het frame af met een houtsoort naar keuze. Wij produceren dus geen kunststof, stalen- of aluminium deurbladen die we daarna met hout bekleden.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Different Doors levert garagedeuren in bijna elke gewenste houtsoort. Wel kan het zo zijn dat we een bepaalde houtsoort afraden of juist aanraden. Dit kan te maken hebben met duurzaamheid of de toepassing van het hout.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Welke houtsoort u kiest hangt onder andere af van de toepassing. Daarnaast kan het zijn dat u bepaalde esthetische wensen hebt waardoor het hout een bepaalde kleur, tekening of textuur moet hebben.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Ja, dit is mogelijk. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat uw garagedeur aansluit bij eventueel overige houten details van uw woning.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

In principe is iedere garage geschikt voor het plaatsen van een houten sectionaaldeur. Het is echter geheel afhankelijk van uw wensen of hetgeen dat u wilt ook voor uw garage toepasbaar is. In een adviesgesprek kan een van onze adviseurs u hierover meer vertellen.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Ja, omdat iedereen eigen eisen en wensen heeft maakt Different Doors garagedeuren volledig op maat. Daag ons uit! Samen komen we tot een passende oplossing.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Om tot een goed advies te komen en om latere verrassingen in het bouwproces te voorkomen vinden wij het belangrijk dat we in een vroeg stadium uw plannen door kunnen nemen. Dit doen we graag tijdens een vrijblijvend gesprek bij u op locatie of bij ons op kantoor. Zo bent u ervan verzekert dat alles vlekkeloos verloopt en het gewenste resultaat oplevert.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Dit hangt af van de door u gewenste uitstraling, de afmetingen van de deur en de bouwkundige mogelijkheden in uw bestaande of nieuw te realiseren ruimte.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Welke motor er gebruikt wordt hangt af van de garagedeur die bij u geplaatst wordt. Onze engineers kijken welke motor het meest geschikt is voor uw garagedeur.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Doordat wij al onze garagedeuren op maat maken in onze eigen productiefaciliteit is het lastig om op voorhand een prijsindicatie te benoemen. Iedere deur is namelijk anders.

Voor een gerichte prijsindicatie kunt u informatie betreffende uw project naar ons toesturen. Vervolgens zullen wij contact met u opnemen.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

De levertijd stemmen wij altijd af in samenspraak met onze opdrachtgevers. Levertijden kunnen namelijk verschillen door meerdere factoren. Denk hierbij o.a. complexiteit van het product, de houtsoort en afwerking.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Houtsoorten

Duurzaamheidsklasse hout

Elke houtsoort krijgt een duurzaamheidsklasse toegewezen gebaseerd op hoe lang het hout meegaat. Hoe langer het hout goed blijft, hoe hoger de duurzaamheidsklasse. Er zijn negen duurzaamheidsklassen, beginnend bij I = zeer duurzaam tot V = niet duurzaam. Een overzicht inclusief houtsoorten:

I – zeer duurzaam: Afzelia, Azobé, Padoek, Teak;
I-II – duurzaam tot zeer duurzaam: Afrormosia, Iroko, Merbau, Robinia;
II – duurzaam: Bangkirai, Europees eiken, Kastanje, Mahonie, Wengé, Taxus, Red Cedar;
II-III – gemiddeld duurzaam tot duurzaam: Amerikaans wit eiken, Purperhart, Sipo;
II-IV – beperkt duurzaam tot duurzaam: Dark red Meranti;
III – gemiddeld duurzaam: Movingui, Noten, Sapeli, Pitch Pine;
III-IV – beperkt duurzaam tot gemiddeld duurzaam: Light red Meranti, Grenen;
IV – beperkt duurzaam: Amerikaans rood eiken, iep, Fraké, Okoumé, Amerikaans grenen, Carolina pine, Dennen, Vuren;
V – niet duurzaam: Berken, Europees beuken, Essen, Elzen, Esdoorn, Haagbeuken, Linden, Populieren.

Wat is platohoud
Garagedeur met verticale panelen van Platohout/Platowood.

Platowood of Platohout is een houtsoort waarbij gebruik gemaakt van snelgroeiend hout uit duurzaam beheerde en gecertificeerde bossen. Door een milieuvriendelijk proces van alleen warmte en water (zonder chemicaliën) wordt het hout verduurzaamd. Omdat dit hout verduurzaamd wordt, is de levensduur van Platohout zeker 50 jaar. Ontdek meer voordelen van Platohout.

Duurzaamheidsklasse: I na modificering

Wilt u weten of Platowood geschikt is voor uw project? Of weten wat dit kost?

Offerte aanvragen

Meranti hout is een tropisch hardhout dat afkomstig is van bomen uit Zuidoost-Azië. Meranti wordt gebruikt als verzamelnaam voor een groot aantal bomen uit deze regio. Het Merantihout dat je in Nederland koopt, wordt vaak geïmporteerd vanuit Maleisië en Indonesië. Voorbeeld van een Meranti houten garagedeur? Bekijk onderstaand filmpje.

Duurzaamheidsklasse: II-IV, afhankelijk van de soort.

Wilt u weten of Meranti hout geschikt is voor uw project? Of weten wat dit kost?

Offerte aanvragen

Padoek hout different doors
Een houten openslaande garagedeur gemaakt van Padoek hout.

Er zijn verschillende soorten padoekhout, maar Afrikaans padoekhout is de bekendste soort en Indisch padoek is het minst bekend. De Afrikaanse houtsoort komt uit West-Afrika (Gabon en Kameroen) en verschilt per locatie van kleur. Wanneer de bomen groeien op optimale grond -zoals in Gabon- wordt het hout koraalrood met zwarte strepen of geheel rood. Deze houtsoort is bijzonder robuust, stabiel en duurzaam en is erg makkelijk te bewerken. Een groot voordeel aan padoekhout is dat het hout nauwelijks werkt.

Duurzaamheidsklasse: I (kernhout)

Wilt u weten of Padoek hout geschikt is voor uw project? Of weten wat dit kost?

Offerte aanvragen

Afrormosia is een zeer duurzaam houtsoort met een diep goudbruine kleur, afkomstig uit het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. Deze houtsoort wordt soms ook Assamela genoemd. Door de kleur, textuur en toepassingen van dit hout wordt het vaak vergeleken met teak hout. Hieronder een voor/na video-opname waarin een prachtige Afrormosia houten garagedeur is geplaatst.

Duurzaamheidsklasse: I-II

Wilt u weten of Afrormosia hout geschikt is voor uw project? Of weten wat dit kost?

Offerte aanvragen

wat is red cedar hout
Red cedar houten sectionaaldeuren geplaatst door Different Doors.

Red Cedar hout, of Red Ceder of Western Red Cedar, is een houtsoort afkomstig uit Canada. Het hout is lichtgewicht én duurzaam waardoor het uitermate geschikt is om te gebruiken op of aan een woning. Door de eigenschappen van het hout is het niet nodig dit hout te impregneren. Red Cedar heeft een bont kleurenpalet met verschillende bruintinten variërend van lichtgeelbruin tot chocoladebruin.

Duurzaamheidsklasse: II

Wilt u weten of Red Cedar hout geschikt is voor uw project? Of weten wat dit kost?

Offerte aanvragen

frake hout different doors
Fraké houten sectionaaldeur geplaatst door Different Doors.

Fraké hout staat ook wel bekend als Limba of Afrikaans eiken vanwege de authentieke tekening in het hout. Dit hout komt oorspronkelijk uit duurzaam beheerde bossen in Gabon met het OLB-certificaat. Fraké hout wordt net als Platowood thermisch gemodificeerd waardoor het een duurzame houtsoort wordt.

Duurzaamheidsklasse: I na modificering

Wilt u weten of Fraké hout geschikt is voor uw project? Of weten wat dit kost?

Offerte aanvragen

barnwood hout different doors
Barnwood houten sectionaaldeuren geplaatst Different Doors.

Barnwood hout wordt, eigenlijk een beetje ten onrechte, ook wel sloophout genoemd. Deze prachtige houtsoort heeft een stoer en robuust uiterlijk doordat het hout door de tijd heen verweerd is. Het is echt hout met een verhaal! Barnwood kan verschillende kleuren hebben. Dit hangt af van de bewerking.

Duurzaamheidsklasse: afhankelijk van het type Barnwood.

Wilt u weten of Barnwood hout geschikt is voor uw project? Of weten wat dit kost?

Offerte aanvragen

Okoumé is een houtsoort dat vele andere benamingen kent, afhankelijk van waar het vandaan komt. In de VS staat Okoumé bekend als Samara, in Groot-Brittannië als Gaboon. In verschillende Afrikaanse landen kennen ze deze houtsoort als Zonga in Kongo en N’kumi in andere landen. Oorspronkelijk komt Okoumé uit West-Afrikaanse landen als Gabon, Guinee en Kongo. De kleur van het kernhout varieert van lichtgrijs roze tot bruin met een rode kleur. Dit hangt in het geheel af van de grondsoort waarop de boom groeit.

Duurzaamheidsklasse: IV

Wilt u weten of Okoumé hout geschikt is voor uw project? Of weten wat dit kost?

Offerte aanvragen

Merbau hout is afkomst uit Zuidoost-Azië, Nieuw-Guinea, enkele eilanden in het zuidwesten van de Stille Oceaan en wordt geplant in Madagascar. Het hout varieert in kleur van geel/oranjebruin tot donker roodbruin. De kleurschakeringen horen bij het hout en geven het hout een zeer karakteristiek uiterlijk.

Duurzaamheidsklasse: I-II

Wilt u weten of Merbau hout geschikt is voor uw project? Of weten wat dit kost?

Offerte aanvragen

Hardhout is een verzamelnaam voor hout dat in de regel afkomstig is van loofbomen. Vaak wordt in de praktijk met hardhout vooral bedoeld dat het hout ‘hard’ is, veel kan weerstaan en daarom geschikt is voor voordeuren, garagedeuren en andere toepassingen waarbij robuust hout gebruikt wordt. Vaak wordt met hardhout ook tropisch hardhout bedoeld. Voorbeelden van veelgebruikte tropische hardhoutsoorten: meranti, merbau, azobé en bankirai.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

Wanneer wordt gesproken over spinthout, wordt het hout bedoeld dat tussen het kernhout en de bast in zit. Dit wordt het beste duidelijk door een omgehakte stam te bekijken. Binnenin de bast is het hout donkerder -dit is het kernhout- en daarom heen zitten een aantal ringen van lichter hout. Deze ringen staan bekend als spinthout. Daaromheen zit de bast.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag