Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Hieronder hebben onze meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

Stel uw vraag

Over Different Doors

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze nieuwe showroom. Kijk hiervoor ook even op onze speciale showroom pagina. Wij ontvangen u graag!

Een elektrische sectionaaldeur biedt met name een uitkomst wanneer u uw auto in de garage parkeert. U kunt zo gemakkelijk, zonder uit de auto te stappen, de garagedeur op afstand openen en sluiten.

Een openslaande garagedeur is met name praktisch wanneer u de deuren ook veel als loopdeur gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een extra ‘achterom’ voor het huis. Ook wanneer u fietsen, scooters of motoren stalt in de garage biedt een openslaande garagedeur uitkomst. Door de brede doorgang kan namelijk gemakkelijk met fiets (of ander vervoermiddel) in de hand de garage betreden of verlaten worden.

De garantie op al onze garagedeuren bedraagt 10 jaar. Ondanks dat we met kwalitatief hoogwaardige producten werken kunnen we niet garanderen dat er nooit iets stuk gaat. Wat we wel kunnen beloven, is dat we er altijd voor zorgen dat het probleem zo snel en goed mogelijk wordt opgelost.

Service aanvragen

Openslaande garagedeuren

Een openslaande garagedeur bestaat uit 2 openslaande deurpanelen die ieder aan een zijde van het kozijn vast gemonteerd worden. De deuren komen samen in het midden waar deze vergrendeld kan worden. De garagedeuren openen veelal naar buiten toe, tenzij anders gewenst is.

Wilt u meer informatie?

Stel uw vraag

De deurpanelen van onze onderhoudsarme garagedeuren zijn gemaakt van staal, deze plaatsen wij altijd in een bijgeleverd aluminium kozijn. Dit zijn beide sterke materialen waardoor u jaren plezier kunt hebben van uw garagedeuren. Daarnaast zijn deze materiaalsoorten volledig vrij van onderhoud.

Onze houten openslaande garagedeuren worden volledig van hout gemaakt en bijgeleverd met een houten kozijn.

Bij onderhoudsarme openslaande garagedeuren kan er een maximale breedte worden gerealiseerd van 3,00 meter. Dit betekent een max. breedte van 1,50 meter per deurvleugel.

Bij houten openslaande garagedeuren adviseren wij niet breder te gaan dan 2,70 meter. Dit betekent een max. breedte van 1,35 per deurvleugel.

Onderhoudsarme- en houten openslaande garagedeuren hebben beide een maximumhoogte van 2,50 meter.

Een prijs is zeer lastig op voorhand te geven. Een openslaande garagedeur van Different Doors is volledig maatwerk. Zo zijn er meer dan vijftig factoren die een uiteindelijke prijs bepalen. Wij vinden het belangrijk dat u een juiste prijs te horen krijgt, zodat u geen teleurstellingen krijgt gaandeweg het proces. Daarom komen onze adviseurs geheel vrijblijvend bij u langs om een offerte op maat te maken. We kunnen u wel een prijsindicatie geven voor onze openslaande garagedeuren.

Onderhoudsarme openslaande garagedeuren starten vanaf €2900. De meeste onderhoudsarme openslaande garagedeuren die we realiseren zitten tussen de €2900 en €4500, Inclusief btw, montage en 10 jaar garantie.

Houten openslaande garagedeuren starten vanaf €4500, de meeste die we realiseren zitten tussen de €4500 en €5500. Inclusief btw, montage en 10 jaar garantie.

Bent u op zoek naar een gerichte prijsindicatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Onze openslaande garagedeuren worden altijd mét kozijn geleverd en gemonteerd.

Onderhoudsarme garagedeuren hebben niet of nauwelijks onderhoud nodig. Haal er enkele keren per jaar een doek overheen en u geniet het hele jaar door van uw garagedeur.

Houten garagedeuren hebben afhankelijk van de weersinvloeden wel onderhoud nodig. Kou, warmte, zon en regen hebben invloed op het natuurlijke product hout. Over het algemeen adviseren we het schilderwerk van uw garagedeur mee te nemen als u ook uw raamkozijnen opschildert.

Onze onderhoudsarme openslaande garagedeuren hebben een maximale levertijd van 6-8 weken na akkoord op de offerte.

Voor onze houten openslaande garagedeuren hebben we een maximale levertijd van 10-12 weken na akkoord op de offerte.

Wij leveren en monteren onze openslaande garagedeuren op locaties die maximaal 2,5 uur rijden zijn vanaf Budel, Noord-Brabant. Bij een langere reistijd is het voor ons helaas niet mogelijk om de garagedeuren tegen een concurrerende prijs aan te bieden.

Benieuwd of we ook in uw woonplaats komen?

Stel uw vraag

Ja, bij Different Doors worden zowel onderhoudsarme- als houten openslaande garagedeuren volledig geïsoleerd. Voor extra isolatie voorzien onze monteurs uw nieuwe openslaande garagedeur van aftimmerwerk.

Different Doors levert uitsluitend veilige garagedeuren met goede sloten. Standaard voorzien wij onderhoudsarme openslaande garagedeuren van vijfpuntssluiting en houten openslaande garagedeuren van driepuntssluiting. Beide soorten openslaande deuren zijn voorzien van een extra veilige SKG*** antikerntrek krukset en espagnoletsluitingen. U kunt met een gerust gevoel van huis.

Melkglas, ook wel bekend als mat glas, is een goede manier om te profiteren van extra lichtinval door glas, zonder in te leveren op privacy. Melkglas krijgt zijn bijzondere uiterlijk doordat reguliere glas is bewerkt. Dit kan door toevoeging van verschillende zuren of door middel van slijpen.

Ja, een openslaande garagedeur met glas is bij ons standaard voorzien van HR++ glas.

Bij een thermisch onderbroken kozijn is een laag isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenkant van het kozijn geplaatst. Hierdoor ontsnapt er minder warmte naar buiten. Dit werd vroeger vooral gedaan bij stalen of aluminium kozijnen, maar komt tegenwoordig ook voor bij houten kozijnen.

Wij werken met eigen ervaren montageteams die bij u op locatie uw garagedeur komen plaatsen. Op deze manier zijn we er zeker van dat uw garagedeur op een correcte manier gemonteerd. Wanneer u de garagedeur zelf wilt monteren hebben we die controle niet en komt de garantie te vervallen.

Bij Different Doors verwijderen wij uw bestaande garagedeur uiterst zorgvuldig. Na het vervangen van uw garagedeur ziet u niets meer van de oude situatie en is alles netjes afgewerkt. Als u wilt nemen wij ook de oude deur mee, zodat u deze niet zelf hoeft af te voeren.

Houten sectionaaldeuren

Een sectionaal garagedeur is opgebouwd uit losse panelen die zowel verticaal als horizontaal geplaatst kunnen worden. De panelen samen vormen de garagedeur. Een sectionaal garagedeur opent opwaarts waarbij de panelen parallel aan het plafond komen te liggen. Sectionaal garagedeuren bieden een aantal grote voordelen ten opzichte van kanteldeuren. Lees meer over de verschillen tussen sectionaaldeuren en kanteldeuren.

Bij Different Doors produceren wij enkel garagedeuren die volledig van hout gemaakt zijn. Het gehele deurblad is gemaakt van een volledig geïsoleerd houten frame. Vervolgens werken we het frame af met een houtsoort naar keuze. Wij produceren dus geen kunststof, stalen- of aluminium deurbladen die we daarna met hout bekleden.

Different Doors levert garagedeuren in bijna elke gewenste houtsoort. Wel kan het zo zijn dat we een bepaalde houtsoort afraden of juist aanraden. Dit kan te maken hebben met duurzaamheid of de toepassing van het hout.

Ja, dit is mogelijk. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat uw garagedeur aansluit bij eventueel overige houten details van uw woning.

In principe is iedere garage geschikt voor het plaatsen van een houten sectionaaldeur. Het is echter geheel afhankelijk van uw wensen of hetgeen dat u wilt ook voor uw garage toepasbaar is. In een adviesgesprek kan een van onze adviseurs u hierover meer vertellen.

Ja, omdat iedereen eigen eisen en wensen heeft maakt Different Doors garagedeuren volledig op maat. Daag ons uit! Samen komen we tot een passende oplossing.

Om tot een goed advies te komen en om latere verrassingen in het bouwproces te voorkomen vinden wij het belangrijk dat we in een vroeg stadium uw plannen door kunnen nemen. Dit doen we graag tijdens een vrijblijvend gesprek bij u op locatie of bij ons in de showroom. Zo bent u ervan verzekert dat alles vlekkeloos verloopt en het gewenste resultaat oplevert.

Dit hangt af van de door u gewenste uitstraling, de afmetingen van de deur en de bouwkundige mogelijkheden in uw bestaande of nieuw te realiseren ruimte.

Welke motor er gebruikt wordt hangt af van de garagedeur die bij u geplaatst wordt. Onze engineers kijken welke motor het meest geschikt is voor uw garagedeur.

Doordat wij al onze garagedeuren op maat maken in onze eigen productiefaciliteit is het lastig om op voorhand een prijsindicatie te benoemen. Iedere deur is namelijk anders.

Voor een gerichte prijsindicatie kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij zullen u vervolgens voorzien van de juiste informatie.

Offerte aanvragen

De levertijd stemmen wij altijd af in samenspraak met onze opdrachtgevers. Levertijden kunnen namelijk verschillen door meerdere factoren. Denk hierbij o.a. complexiteit van het product, de houtsoort en afwerking.

beeldmerk
beeldmerk

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden?

Stel uw vraag via het onderstaande formulier.

Liever direct contact?
Bel ons of neem contact op

Bel 085 160 99 88 Neem contact op