Kanteldeur bekleden met hout?

U denkt erover na om uw stalen kanteldeur te bekleden met hout? U bent niet de enige, deze vraag zien we namelijk vaker voorbij komen. Echter doen wij dit niet en raden wij dit ook altijd af. Dit heeft verschillende redenen:

  • Hout is een natuurlijk product en zal door weersinvloeden constant in werking zijn. Wanneer dit gemonteerd wordt op een ‘niet werkend’ materiaal zoals staal, aluminium of kunststof kan het hout kromtrekken en/of schuren.
  • Bestaande en/of verouderde garagedeuren zijn kwalitatief niet geschikt voor het dragen van kwalitatief, hoogwaardige houten bekleding. Het gewicht van het hout is een te zware belasting voor de bestaande motor waardoor de kans bestaat dat deze door gaat branden.
  • Verouderde garagedeuren zijn niet of nauwelijks geïsoleerd én de veiligheid laat te wensen over.

Volledig houten garagedeuren van Different Doors

Bij Different Doors produceren wij enkel garagedeuren die volledig van hout gemaakt zijn waardoor u geen last heeft van bovengenoemde problemen. De houten garagedeuren die wij produceren zijn:


Op maat gemaakt

Alle houten garagedeuren worden volledig op maat geproduceerd in onze eigen productiefaciliteit in Budel, NL. Hierdoor kunt u tot in de puntjes aangeven hoe uw garagedeur er uit moet komen te zien. Denk hierbij aan de houtsoort, kleur, afwerking of integratie in de gevel. In het verleden hebben we al veel bijzondere garagedeuren mogen maken. Klik hier voor een impressie van diverse projecten.

houten garagedeur gelijk met de gevel
Afrormosia houten garagedeur verticaal

Houtsoorten

Omdat Different Doors voor de productie van garagedeuren enkel hoogwaardig hardhout gebruikt en precies weet hoe het hout behandeld dient te worden ontstaat er een uniek, duurzaam en kwalitatief product. U heeft de keuze uit diverse houtsoorten, waaronder Red Cedar, Meranti, Afrormosia of Eiken. Meer informatie over de diverse houtsoorten vindt u hier.

Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar onze houten garagedeuren? Klik hier voor een overzicht van onze projecten. Graag een persoonlijk gesprek? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor informatie, advies en een offerte op maat. Laat daarvoor uw gegevens achter via het contactformulier.

 

Vul hieronder uw gegevens in