Blauwdruk voor energieneutrale bedrijfspanden

Het bedrijfsgebouw van Different Doors in Cranendonck, Brabant, is op een unieke en duurzame manier gebouwd en heeft al voor de officiële opening de erkenning gekregen als het eerste pand in Nederland dat voldoet aan de normen voor 2050. De innovatieve aanpak omvat een aantrekkelijk totaalconcept voor alle bedrijfsgebouwen, met als opvallend kenmerk een ondergronds waterreservoir. Directeur Sil Kuppens is trots op het feit dat ze in de zomer warmte opslaan om deze in de winter te kunnen benutten. Bovendien hebben ze vanaf het begin van het project rekening gehouden met het idee om dit concept op grote schaal te kunnen repliceren. “Wij hopen dat minstens honderd andere bedrijfsgebouwen ons voorbeeld zullen volgen.”

Eerste bedrijfsgebouw van Nederland dat voldoet aan de eisen van 2050

“Bij de bouw van het pand een slordige 55% minder CO2 geproduceerd ten opzichte van traditioneel bouwen. “Het eindcijfer in ons gebouwprestatierapport is een 9+ en dit betekent dat we het meest duurzame gebouw van Nederland hebben neergezet. Ons gebouw voldoet al aan de energieneutraliteitseisen van 2050.”

Lees het volledige artikel

Benieuwd naar het volledige artikel?

Different Doors – Milieu magazine

Wilt u ons energieneutrale pand bekijken?

Neem contact met ons op via het formulier en wij ontvangen u graag.

Adviseur Different Doors

 

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Je kunt bij ons langskomen op afspraak, maar je bent natuurlijk ook welkom om vrij binnen te lopen. Als je zeker wilt zijn van deskundig advies, raden we je aan om een afspraak te plannen met één van onze adviseurs.

Copyright: Milieu-magazine