Verticale sectionaaldeuren

Different Doors heeft sinds kort haar productaanbod uitgebreid met een nieuwe innovatie: de verticale sectionaaldeur. Iets wat tot voor kort onmogelijk leek te zijn hebben wij mogelijk gemaakt! De verticale sectionaaldeur combineert het gemak van de sectionaaldeur met een verticale profilering. We vertellen u graag meer.

Een unieke verticale sectionaaldeur

Of u nu op zoek bent naar een landelijke, klassieke of moderne garagedeur, de profilering is van groot belang voor de uitstraling van uw deur. Voorbeelden die al regelmatig worden toegepast zijn horizontale belijning of een visgraatmotief. Tot voor kort was u bij de keuze voor een elektrische garagedeur gebonden aan een horizontaal profiel, wat te maken heeft met de richting waarheen de deur geopend wordt.

Is dit niet waar u naar op zoek bent? Dan kunt u tegenwoordig kiezen voor een houten sectionaaldeur met verticale profilering. Bij Different Doors kunt u tot in detail bepalen hoe uw deur er verder uit komt te zien. De houtsoort, de kleur én de afwerking: alles wordt perfect voor u op maat gemaakt. Daarnaast oogt een verticale garagedeur vrijwel naadloos en is deze op dezelfde manier te openen als andere (gewone, horizontaal geprofileerde) sectionaaldeuren.

De verschillende mogelijkheden

Een verticale sectionaaldeur is te leveren in verschillende houtsoorten, onder andere: Meranti, Red Cedar en Eiken. U kunt er ook voor kiezen om uw sectionaaldeur met verticale profilering te integreren in de gevel. De gevel van uw woning wordt bekleed met hetzelfde hout als de sectionaaldeur. Hierdoor ontstaat er een prachtig geheel. U kunt uiteindelijk niet meer zien waar de deur begint, of waar de gevel op houdt. Bij Different Doors hebben we jarenlange ervaring in het uitvoeren van deze speciale projecten.

Hoe veilig is een verticale sectionaaldeur?

Bij Different Doors is veiligheid de standaard. Uw deur moet een unieke en prachtige uitstraling hebben, maar de veiligheid is net zo belangrijk. Houten verticale elektrische garagedeuren wordt dan ook uitvoerig getest op veiligheid. We kennen een tweetal kenmerken die zorgen voor extra veiligheid:

  • Wanneer de sectionaaldeur dicht gaat, schiet er een stalen pin in de motor. Deze manier van vergrendeling zorgt ervoor dat de deur niet meer geopend kan worden (in geval van nood wel van binnenuit) en is dus zeer inbraakwerend.
  • Er zit een automatische stop op de sectionaaldeur. Wanneer er iets of iemand onder de deur komt, stopt deze automatisch en gaat vervolgens weer naar boven open (en dus niet naar beneden).

Voorbeelden van verticale elektrische garagedeuren

Hieronder vindt u een impressie van eerder uitgevoerde projecten met een verticale sectionaaldeur.