Houten garagedeuren op maat gemaakt

Bij Different Doors hebben we de eer om vele mooie projecten uit te mogen werken. We komen vaak op unieke locaties met prachtige huizen. Omdat smaken verschillen krijgen we te maken met uiteenlopende bouwstijlen die vragen voor maatwerk toepassingen. We nemen u graag mee in deze diversiteit door 6 uiteenlopende projecten met u te delen waar maatwerk hét verschil maakte voor een fraai geheel.

Different Doors houten garagedeur

Gevelbekleding, sectionaaldeur en voordeur bij modern landelijke villa

In het Brabants gelegen Asten staat deze fraaie modern landelijke villa met rieten dak. Different Doors heeft deze woning mogen voorzien van de gehele gevelbekleding met elektrische houten sectionaaldeur en voordeur, onze specialiteit! Het geheel is gemaakt van afrormosia hout waarin de oorspronkelijke houtnerven duidelijk terug te zien zijn. De nerven in combinatie met de goudbruine kleur van het hout voegen een tijdloos en warm karakter toe aan deze modern noch landelijk ogende villa. Hetzelfde hout is gebruikt voor enkele details in het interieur van de woning. Hierdoor sluiten het interieur en exterieur naadloos op elkaar aan… Een woning en garagedeur die zeker het omkijken waard zijn wanneer u voorbijrijdt!

Bekijk het project hier

Houten garagedeur op maat - schuur

Bijzondere houten sectionaaldeur bij schuurwoning

Uniek met een hoofdletter U… De rietgedekte garage met volledig houten gevel inclusief elektrisch houten sectionaaldeur trekt net zo veel aandacht als de prachtige naastgelegen schuurwoning. Samen met bouwbedrijf van Laar (Barneveld) heeft Different Doors ervoor gezorgd dat de houten sectionaaldeur naadloos aansluit op de rest van de gevel. De garagedeur wordt pas zichtbaar wanneer deze geopend wordt, dit gaat eenvoudig middels een draadloze handzender. Voor de garage is gebruik gemaakt van hetzelfde hout als de woning zodat het gehele project één geheel is.

Bekijk het project hier

Houten garagedeur bij monumentaal pand Gorinchem

De bewoners van dit monumentale pand in de binnenstad van Gorinchem hadden het verzoek om de voorgevel in exact dezelfde stijl te behouden maar wel twee auto’s binnen te kunnen parkeren. Lastig? Ja. Onmogelijk? Nee. Doordat we onze houten garagedeuren in eigen productie maken hebben we de details van het pand over kunnen nemen en verwerkt in de deur. Hierdoor is de bijna onzichtbare garagedeur volledig geïntegreerd in de wand en is het aanzicht van het monumentale pand intact gebleven.

Bekijk het project hier

Houten garagedeur op maat gemaakt - monumentaal pand Gorinchem
houten garagedeur exclusieve villa

Meerdere houten sectionaaldeuren met gevelbekleding bij moderne villa in Dinxperlo

In het Gelderse Dinxperlo vindt u deze prachtige, moderne villa waar Different Doors (maar liefst!) vier op maat gemaakte houten sectionaaldeuren heeft mogen plaatsen. De garagedeuren kunnen op afstand en via het paneel naast de deur geopend worden. In gesloten stand gaan de garagedeuren op in de gevel waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn. Ook de gehele gevelbekleding is verzorgd door Different Doors. De diverse houtelementen contrasteren sterk met de wit gestuukte muren en grote ramen. Dit contrast zorgt ervoor dat de villa modern oogt mét natuurlijke en warme uitstraling. Een mooi maatwerk project met een prachtig eindresultaat.

Bekijk het project hier

Moderne villa voorzien van sectionaaldeur en voordeur in Japans Zwarthout

Dit project is het resultaat van de combinatie van moderne techniek en een eeuwenoude kunst. De volledig zwarte wand met onzichtbare voordeur en garagedeur is voorzien van ‘shou sugi ban’, oftewel Japans zwarthout. Deze van oorsprong Japanse techniek wordt gebruikt om hout diep te branden totdat het zwart wordt. Iedere plank is hierdoor uniek, maar samen vormen ze een bijzonder fraai geheel. Het hout heeft een karakteristieke uitstraling en is volledig onderhoudsvrij en duurzaam. Met een druk op de knop wordt de garage automatisch geopend waarna de garagedeur zichtbaar wordt…

Bekijk het project hier

Houten garagedeur op maat zwart shou sugi ban
Zijwaartse sectionaaldeur barnwood

Dubbele zijwaartse garagedeur van barnwood

In Den Haag heeft Different Doors deze mooie villa mogen voorzien van een dubbele houten zijwaartse garagedeur van Barnwood. Deze houtsoort is veelal afkomstig uit Canada waar het hout jaren op oude schuren en boerderijen gezeten heeft alvorens het hergebruikt wordt voor andere doeleinden. Het hout kenmerkt zich dan ook door zichtbare verkleuringen en diepe groeven, dit zorgt voor een authentieke en rustieke uitstraling. Deze uitstraling staat in contrast met de moderne, strakke villa en zorgt hierdoor voor een bijzonder hoog wow-effect. Bij deze houten garagedeuren zijn twee zijwaartse houten sectionaaldeuren gecombineerd. De twee deuren bewegen onafhankelijk van elkaar, zo kan er ook één deur geopend worden. Handig als er bijvoorbeeld een bewoner met de fiets naar binnen of naar buiten moet.

Bekijk het project hier

Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar onze houten garagedeuren? Klik hier voor een overzicht van onze projecten. Graag een persoonlijk gesprek? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor informatie, advies en een offerte op maat. Laat daarvoor uw gegevens achter via het contactformulier.

 

 

Vul hieronder uw gegevens in