5 prachtige houten garagedeuren bij monumentale woningen

Monumentale woningen zijn prachtige gebouwen vol historie met culturele waarde. Een genot om naar te kijken maar een flinke uitdaging wanneer het om verbouwen gaat. Dit omdat er vrijwel altijd een vergunning nodig is en het originele aanzicht behouden moet worden. De kunst zit hem dus in het beschermen en behouden van deze historische gebouwen, maar er tegelijkertijd ook voor zorgen dat ze ’toekomst-proof’ zijn voor de huidige bewoners. Bij Different Doors hebben we ons hierin gespecialiseerd! Dankzij onze op maat gemaakte oplossingen creëren we houten sectionaaldeuren die qua uitstraling identiek zijn aan het originele vooraanzicht. In het verleden hebben we al diverse monumentale woningen van prachtige nieuwe garagedeuren mogen voorzien. Hieronder lichten we 5 projecten uit waar we erg trots op zijn.

Zijwaartse garagedeur bij monumentaal pand

Bij een woning met monumentenstatus in hartje Den Haag heeft Different Doors een zijwaartse garagedeur gecreëerd die volledig in stijl is met de woning. De bossing panelen en roedes in het raamwerk zijn op maat gemaakt en afgestemd op de reeds bestaande voordeur, ook de kleur komt exact overeen. Dit project is een prachtig voorbeeld van vakmanschap waarbij de klassieke uitstraling van de woning volledig is behouden.

Bekijk het project

Zijwaartse garagedeur
Houten garagedeuren Different Doors

Onzichtbare houten garagedeur monumentale woning

In de historische binnenstad van Gorinchem heeft Different Doors een wel heel bijzondere garagedeur geplaatst. Dit is een perfect voorbeeld waarbij de veranderde behoefte van de bewoners gecombineerd moesten worden met het behouden van het originele aanzicht. Different Doors heeft dit weten te vertalen naar een prachtig garagedeurontwerp waarbij de garagedeur op een dusdanige manier geïntegreerd is in de gevel dat deze vrijwel onzichtbaar is. Het monumentale karakter van het pand is hierdoor volledig behouden naar volledige tevredenheid van zowel de bewoners als de monumentencommissie.

Bekijk het project

Houten sectionaaldeur monumentaal pand Den Haag

In het centrum van Den Haag heeft Different Doos een prachtige houten sectionaaldeur geplaatst bij een monumentale woning. De garagedeur is ontworpen en vervaardigd volgens de richtlijnen van de monumentencommissie en voldoet aan alle eisen. Hierdoor is er een volledig nieuwe garagedeur gecreëerd met een authentieke uitstraling die perfect past bij het karakter van het pand.

Bekijk het project

monumentaal pand den haag
monumentaal pand Delft

Monumentale woning met zijwaartse garagedeur

In een mooie, authentieke wijk in Delft heeft Different Doors een zijwaartse garagedeur geplaatst die perfect past in het klassieke straatbeeld. Om dit klassieke karakter uit te stralen is er voor de garagedeur gebruik gemaakt van bossing panelen en roedes in he glaswerk. De bewoners profiteren nu van alle gemakken die een splinternieuwe garagedeur te bieden heeft, en genieten tegelijkertijd van een prachtige klassieke uitstraling.

Bekijk het project

Klassieke garagedeuren en voordeur

Different Doors heeft voor een mooi project in het Limburgse Roermond twee houten sectionaaldeuren en een voordeur mogen ontwerpen, produceren en plaatsen. Om in het klassieke straatbeeld te passen zijn de garagedeuren voorzien van een slaglat, weldorpel en neutje. Dit zijn alom bekende karakteristieken van klassieke houten deuren. Ondanks de klassieke uitstraling zien de deuren bij dit project er zeer strak en verzorgd uit.

Bekijk het project

Klassieke houten garagedeur

Op zoek naar een monumentale garagedeur?

  • Volledig op maat gemaakt in stijl van het pand
  • Voldoen aan eisen voor monumentencommissies en welstand
  • 10 jaar garantie en vakkundig gemonteerd door onze eigen montageteams

 

Adviseur Different Doors