Garagedeuren in Pastoriestijl

Bent u bezig met de bouw van een pastorijwoning of pastoriewoning? Of is uw huidige garagepoort toe aan vervanging en past een garagepoort in pastoriestijl goed bij uw woning? Dan bent u bij Different Doors aan het juiste adres. Alle houten sectionaaldeuren worden op maat gemaakt en u kunt tot in het kleinste detail bepalen hoe de deur eruit komt te zien. Daardoor kunnen we de garagepoort in pastoriestijl maken die precies bij uw woning past.

Afkomst en kenmerken van de pastoriestijl

De pastorie woning stond vroeger dichtbij de kerk en was duidelijk herkenbaar. Pastoriewoningen hebben een rustieke en klassieke uitstraling. De stijl is simpel, strak en symmetrisch, met een belangrijke nadruk op de deur. Een aantal kenmerken van de pastoriestijl zijn:

– De bakstenen vertonen verschillende kleurnuances.
– Kozijnen en deuren zijn vaak omgeven door blauwe hardsteen.
– Het huis bevat voornamelijk kozijnen met een kruisverdeling en eventueel houten sierluiken.
– De voordeur en garagedeur zijn vaak groots en een belangrijk aspect van het huis.
– De garagedeur is meestal voorzien van een klein ruitje rechts (of links) boven in de deur.

Garagepoorten in pastoriestijl van Different Doors

De houten garagedeuren van Different Doors geven uw woning een luxe en unieke uitstraling. Alle poorten worden voor 100% gemaakt van hout, voorzien van het FSC-keurmerk. De garagepoorten zijn perfect geïsoleerd. Daarnaast kan uw sectionaaldeur in pastoriestijl uitgevoerd worden met een weldorpel of neut. Een weldorpel wordt vaak aangebracht op een naar binnen draaiende buitendeur, om het afdruipende regenwater te keren. Een neut voorkomt dat vocht in de houten deur kan trekken.

Houten sectionaaldeur met verticale profilering

Voordelen van een garagepoort in pastoriestijl van Different Doors

De houten sectionaaldeuren van Different Doors kunnen worden uitgevoerd in pastoriestijl. Onze houten sectionaalpoorten zijn volledig maatwerk en bieden diverse voordelen ten opzichte van kanteldeuren. De twee belangrijkste voordelen zijn:

  • Isolatie: Een kanteldeur is enkelwandig en draait tussen twee spijlen door. Een sectionaaldeur bestaat uit 4,2 centimeter dikke panelen, afgesloten met rubbers.
  • Inbraakgevoeligheid: Een kanteldeur is van buiten af gemakkelijk te openen in tegenstelling tot een sectionaalpoort.

Een uitgebreide uitleg over de verschillen leest u in onze blog: ‘Verschil tussen een kanteldeur en sectionaaldeur‘.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over garagepoorten in pastoriestijl, of wilt u graag een afspraak maken met een van onze adviseurs? Vul dan nu het contactformulier in, een adviseur komt graag geheel vrijblijvend en gratis bij u langs.

Vul hieronder uw gegevens in