Verschil tussen een kanteldeur en sectionaaldeur

Wanneer u kiest voor een nieuwe garagedeur, wilt u natuurlijk zeker weten dat uw nieuwe garagedeur goed bij u past. In oude garages komen wij meestal een kanteldeur tegen. Dit is jarenlang de standaard garagedeur geweest in Nederland. Veel mensen kiezen bij een nieuwe garagedeur voor een sectionaaldeur. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een kanteldeur en sectionaaldeur? Hoe verhouden ze zich tot elkaar op het gebied van isolatie en veiligheid? In dit artikel leggen we het verschil uit tussen uw oude kanteldeur en wellicht uw nieuwe elektrische sectionaal-garagedeur.

Isolatie van een kanteldeur vergelijken met een sectionaaldeur

verschil tussen een kanteldeur en sectionaaldeur isolatieHet eerste verschil tussen een kanteldeur en een sectionaaldeur is de isolatie. Een kanteldeur is enkelwandig en draait tussen 2 spijlen door. Wanneer de kanteldeur gesloten is, ontstaan er ‘kieren’ tussen de spijlen. Deze kieren zorgen ervoor dat het erg tocht rondom de kanteldeur.
Bij een sectionaaldeur heeft u deze tocht rondom de deur niet omdat een sectionaaldeur bestaat uit 4,2 centimeter dikke panelen welke in gesloten toestand door middel van rubbers goed afsluiten. Door de rubbers en panelen komt er geen kou of vocht binnen.

 

Verschil tussen een kanteldeur en sectionaaldeur in inbraakveiligheid

verschil tussen een kanteldeur en sectionaaldeurEen kanteldeur is in vergelijking met een sectionaaldeur ook veel gevoeliger voor inbraak. Een kanteldeur sluit meestal op twee kunststof blokjes. Doordat de deur vergrendeld op deze kleine blokjes, is de deur van buitenaf gemakkelijk te openen zonder sleutel.
Daarentegen schiet bij het sluiten van een elektrische sectionaaldeur een stalen pin in de motor. Door deze automatische vergrendeling is de deur zonder drukknop of handzender van buitenaf niet meer te openen, echter kan de deur van binnenuit in geval van nood wel handmatig worden bediend.

 

Meer informatie over kanteldeuren en sectionaaldeuren?

Wilt u graag meer informatie over het verschil tussen een kanteldeur en een sectionaaldeur, of wilt u graag een afspraak maken? Een adviseur van Different Doors komt graag bij u langs voor informatie, advies en een offerte op maat. Wilt u graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden, of direct een prijs ontvangen? Dan kunt u dagelijks contact met ons opnemen op +31 (0)495-470000. Een van onze adviseurs spreekt graag de opties met u door.