Verschil kanteldeur en sectionaaldeur

Wanneer u kiest voor een nieuwe garagedeur, wilt u natuurlijk zeker weten dat uw nieuwe garagedeur goed bij u past. In oude garages komen wij meestal een kanteldeur tegen. Dit is jarenlang de standaard garagedeur geweest in Nederland. Veel mensen kiezen bij een nieuwe garagedeur voor een sectionaaldeur. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een kanteldeur en sectionaaldeur? Hoe verhouden ze zich tot elkaar op het gebied van isolatie en veiligheid? In dit artikel leggen we het verschil uit tussen uw oude kanteldeur en wellicht uw nieuwe elektrische sectionaal-garagedeur.

Houten garagedeur luxe

Verschil 1: Gebruiksgemak

Kanteldeur, zware en onhandige bediening
U kent ze vast wel, die zware, grote en vooral luidruchtige metalen kanteldeuren… Boven uw macht tillen, gevaarlijke veren en herrie… Erg onhandig in het dagelijkse gebruik en ook onmogelijk voor kleine kinderen om zelf te bedienen.

✔️ Sectionaaldeur, elektrisch op afstand te bedienen
Alle houten sectionaaldeuren van Different Doors zijn elektrisch te bedienen. Dit is met name praktisch wanneer u uw auto in de garage parkeert. U hoeft dan niet telkens de auto te verlaten om de garagedeur te openen of te sluiten. Dit doet u namelijk eenvoudig vanuit de auto middels een handzender.

 

Verschil 2: Isolatie

Kanteldeur, isoleert niet of nauwelijks
Een kanteldeur is enkelwandig en draait tussen twee spijlen door. Tussen deze spijlen ontstaan ‘kieren’ wanneer de deur gesloten is. Door deze kieren kunnen tocht en kou hun weg naar binnen vinden. Daarnaast geleidt het metaal de kou 1 op 1 naar binnen. U voelt het meteen als u uw garage binnenstapt.

✔️ Sectionaaldeur, hoogwaardige isolatie
Van deze kou en tocht heeft u geen last met een sectionaaldeur van Different Doors. Een sectionaaldeur bestaat namelijk uit 4,2 centimeter dikke panelen welke in gesloten toestand door middel van rubbers goed afsluiten.

 

Verschil 3: Inbraakveiligheid

Kanteldeur, makkelijke prooi voor ongewenste gasten
Een kanteldeur is in vergelijking met een openslaande garagedeur ook veel gevoeliger voor inbraak. Een kanteldeur sluit meestal op twee kunststof blokjes. Doordat de deur vergrendeld op deze kleine blokjes, is de deur van buitenaf gemakkelijk te openen zonder sleutel.

✔️ Sectionaaldeur, perfecte beveiligd tegen inbraak
Bij het sluiten van onze elektrische sectionaaldeuren schiet er een stalen pin in de motor. Door deze automatische vergrendeling is de deur zonder drukknop of handzender van buitenaf niet meer te openen, echter kan de deur van binnenuit in geval van nood wel handmatig worden bediend.

 

Verschil 4: Uitstraling

Kanteldeur, saai en koel uiterlijk
De meeste kanteldeuren hebben een saai en ouderwets uiterlijk. Wanneer u op zoek bent naar een kanteldeur zult u ook merken dat de keuzemogelijkheid betreffende uitstraling beperkt zijn.

✔️ Sectionaaldeur, volledig op maat gemaakt volgens uw wensen
Doordat wij al onze sectionaaldeuren zelf maken in onze eigen productiefaciliteit heeft u onbegrensde ontwerpmogelijkheden. Een goed voorbeeld hiervan is ons project bij een monumentaal pand in Gorinchem. In gesloten stand heeft u niet in de gaten dat het om een garagedeur gaat, deze wordt pas zichtbaar zodra deze geopend wordt.

 

Voorbeelden van gerealiseerde sectionaaldeuren

Op de afbeeldingen hieronder ziet u enkele projecten die we in het verleden gerealiseerd hebben. Meer projecten zien? Bekijk dan onze inspiratiepagina.


Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar onze houten garagedeuren? Klik hier voor een overzicht van onze projecten. Graag een persoonlijk gesprek? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor informatie, advies en een offerte op maat. Laat daarvoor uw gegevens achter via het contactformulier.

 

 

Vul hieronder uw gegevens in