Ontwerp de garagedeur van uw dromen…Veel gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Daarom hebben wij hieronder voor u de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden opgesteld. Mochten er andere vragen zijn dan kunt u contact opnemen middels het bijgevoegde formulier.

Aftimmeren zorgt voor extra isolatie, tevens geeft het een mooie afwerking aan de binnenzijde. Zie foto’s ter voorbeeld.

Glas zorgt voor natuurlijk licht in de ruimte. Door het gebruik van HR++ glas blijft de garage bovendien perfect geïsoleerd.

Melkglas

Wilt u toch licht in de ruimte, maar wil je dat er niemand naar binnen kan kijken? Kies dan voor HR++ melkglas.

Transparant glas

Wilt u natuurlijk licht in de ruimte, en die ook volledig geïsoleerd hebben? Kies dan voor transparant HR++ glas. U kunt hierdoor ook naar binnen en naar buiten kijken in de garage.

In veel omschrijvingen van garagedeuren komt u de term ‘profilering’ tegen. De profilering van een garagedeur geeft informatie over de breedte van de gebruikte panelen. Een smalle profilering geeft aan dat er meerdere smalle panelen zijn gebruikt. Een midden profilering geeft aan dat de panelen wat breder zijn en bij een vlakke profilering kunt u denken aan een vlak afgewerkt groot paneel.

Melkglas, ook wel bekend als mat glas, is een goede manier om te profiteren van extra lichtinval door glas, zonder in te leveren op privacy. Melkglas krijgt zijn bijzondere uiterlijk doordat reguliere glas is bewerkt. Dit kan door toevoeging van verschillende zuren of door middel van slijpen.

HR++ glas is een glassoort die bekendstaat om betere isolerende en dempende eigenschappen. HR glas staat voor hoogrendementsglas en wordt vooral gebruikt om warmte binnen te houden en koude buiten. HR++ glas bestaat uit twee glasbladen die worden gescheiden door een spouw. De spouw van HR++ is dikker dan bijvoorbeeld HR glas waardoor ook geluid beter wordt gedempt. De binnenste ruit van HR++ glas is voorzien van een extra HR-coating en de spouw wordt gevuld met Argon gasvulling in plaats van lucht. Van HR++ glas is verder bekend dat het 2 tot 3 maal beter isoleert dan dubbelglas.

Onderhoudsarme openslaande garagedeuren zijn er vanaf €2599 inclusief btw, montage en 10 jaar garantie. De meeste die we verkopen zitten tussen de €2599 en €3599. Dit is afhankelijk van gekozen opties.
Het is vaak moeilijk om op basis van enkele gegevens een prijs voor openslaande deuren te geven. Bij Different Doors werken we namelijk niet met standaard deuren of een standaard prijslijst. Een openslaande garagedeur is geheel naar wens in te vullen en deze wensen bepalen de prijs. Hieronder vindt u een overzicht van opties die bepalend zijn voor de kosten van een garagedeur.
• De afmetingen van de deur (breedte x hoogte) bepalen voor het grootste gedeelte de prijs.
• Wilt u uw openslaande deuren in de standaard kleur (RAL 9016) of een kleur naar keuze?
• Standaard zijn de deuren voorzien van een 3-punt sluiting en als optie kunnen er dievenklauwen worden toegevoegd.
• De garagedeur kan voorzien worden van ramen (HR++ helder glas, HR++ melkglas of zelfs triple glas)
• Wilt u dat de monteurs van Different Doors uw oude garagedeur demonteren en afvoeren?
• Wij bieden tevens de mogelijkheid de binnenafwerking van uw garage te verzorgen.

Voordat we een definitieve offerte kunnen uitbrengen zijn er nog een aantal zaken belangrijk. Zo is de woonplaats van belang om ook de montagekosten te kunnen berekenen.

Wij opereren in een gebied van maximaal 2 uur rijden. Dit is zo omdat we anders geen concurrerende prijs kunnen aanbieden.

Ja, een van onze medewerkers neemt binnen 3 werkdagen contact op per telefoon. Zorg ervoor dat u een juist telefoonnummer invoert.

Ja dat kan zeker. Stuur de geconfigureerde garagedeur naar ons door. Wij nemen vervolgens contact met u op om de bestelling door te nemen en definitief te maken. Tevens maken we dan graag een afspraak met u om de deur definitief in te meten (indien renovatie).

Wanneer u asymmetrische openslaande garagedeuren wenst dan is dat zeker mogelijk. In de configurator is het helaas nog niet mogelijk om dit samen te stellen. Wat u het beste kunt doen is de deur samen te stellen in de configurator, en in het opmerkingen veld de wens voor asymmetrisch door te geven. Wij nemen vervolgens contact met u op om alles verder door te spreken en uit te werken.

Om de overgang tussen dorpel en bestaande vloer en oprit netjes te maken smeren wij de vloer aan. Dit zorgt voor een mooi geheel. (Zie foto).

Houtnerf geeft uw onderhoudsarme openslaande garagedeuren een natuurlijke uitstraling. Daarnaast wordt ook voor deze optie gekozen wanneer de woning reeds is voorzien van kozijnen met houtnerf.

Doordat Different Doors het proces volledig in eigen handen heeft is het bij ons mogelijk om deuren te maken die je nergens anders ziet. Zo krijg je altijd een garagedeur die het beste past bij uw wensen, eisen en natuurlijk woning of garage. Ook is het belangrijk om te kijken naar de juiste prijs/kwaliteits verhouding. Wij geven niet voor niets 10 jaar garantie op uw nieuwe garagedeur.

Different Doors heeft eigen goed opgeleide en ervaren monteurs in dienst. Wij komen uw nieuwe garagedeur dus met alle plezier plaatsen. Hiervoor komen we op een samen afgesproken moment bij u langs. Dit neemt maar één werkdag, en vaak zelfs maar 4 uur in beslag. Geen rommel, maar zeer snel een nieuwe garagedeur van uw dromen.